Община Асеновград има претенции за добро управление, насочено към хората.

...
Община Асеновград има претенции за добро управление, насочено към хората.
Коментари Харесай

Мълчанието на чиновниците: Кметът отказа мълчаливо да направи оценка на сметопочистването в Асеновград

Община Асеновград има искания за положително ръководство, ориентирано към хората. В същото време, управлението пренебрегва цивилен въпроси, чиито отговори евентуално не ги устройват . Един от главните проблеми през последното десетилетие в града е тематиката за сметопочистването. Така и не се откри решение до през днешния ден с препълнените и преливащи контейнери. Планирано беше да бъдат направени промени в графика. Знае се, че Асеновград разполага със съдове за боклук за разделно сметосъбиране. Но дали са подхванати ограничения, посредством които жителите да се научат да събират настрана отпадъците си...
По тематиката зададохме три простички въпроса към кмета на Асеновград лекар Емил Караиванов. Писмено, несъмнено, тъй като процедурата на администрацията в града изисква всичко да постъпва протоколно в писмен тип и да има входящ номер. Това условие го няма даже в някои министерства на България. А там, където се задават въпроси от публицисти и жители, постоянно се получава отговор в период, колкото и неуместни да са питанията. Е, Асеновград е друга работа.
Днес в светлините на прожекторите в рубриката " Мълчанието на служителите " още веднъж е асеновградската администрация. От юни месец до момента не ни е отговорено по тематиката със сметопочистването, а едната от двете назначени PR-ки неколкократно ни посъветва да изчакаме, че писмото било при сътрудниците и се обработвало. Попитахме Караиванов с каква оценка по шестобалната система би оценил сметопочистването в Асеновград и общината за последните шест месеца и за какво. Достатъчно ли са като брой съдовете за боклук, съгласно него, с молба да се аргументира, без значение дали отговорът е позитивен, или негативен. И най-после - какво би подхванала администрацията, с цел да се прекрати противозаконното изхвърляне на боклуци около новите гробища. Защото, както там, по този начин и на доста други места в Асеновград нерегламентираните сметища се почистват с пари на жителите.
Бяхме решили да попитаме кмета Емил Караиванов и за мнението дали му харесва положението на града към днешна дата, с молба за отговор, като жител, чието дете пораства в тази среда. Безсмислено е, да. Но неналичието на отговор на другите въпроси няма да ни откаже да питаме отново и отново, и отново. А тъкмо тази липса на отговор демонстрира несериозното отношение и незагрижеността на градската администрация към бъдещите избиратели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР