Община Асеновград има готовност за есенно-зимния сезон по отношение на

...
Община Асеновград има готовност за есенно-зимния сезон по отношение на
Коментари Харесай

Асеновград в готовност за снега

Община Асеновград има подготвеност за есенно-зимния сезон във връзка с снегопочистването. Всички машини, които ще обезпечават зимното поддържане, са в редовност, оповестиха от администрацията.

„ КМД “ ще поддържа почистването на уличната мрежа, като дейностите включват снегопочистване и опесъчаване на Асеновград, в това число кварталите „ Горни Воден “ и „ Долни Воден “

„ ЕР - 2009 “ ще поддържа почистването на планинските региони,, а " Пътно разчистване “ ще поддържа равнинните региони в това число и пътят от квартал " Горни Воден " до манастира " Свети Свети Кирик и Юлита “ и пътя да манастира „ Света Петка “.

Осигурени са нужното количество сол и пясък, като при нужда общината има подготвеност за закупуването на в допълнение.

Населените места в общината са приоритет на кметовете и кметските наместници, които са основали нужната организация за почистването на пътната мрежа. Основните пътни артерии: Пловдив – Асеновград – Смолян; Пловдив – Асеновград – Кърджали; Пловдив – Асеновград – Поповица; Пловдив – Асеновград – Първомай и Асеновград – Садово, се поддържат от Районната пътна работа.

Предвидени са задоволително средства за разчистване и поддържане на общинската пътна мрежа. Ако е належащо ще се търсят спомагателни такива от Държавния бюджет. През миналите години почистващите компании са срещали компликация при снегопочистването и опесъчаването на тесните и стръмни улици заради множеството паркирани коли. В тази връзка, община Асеновград се обръща към жителите с зов да не оставят колите си на улицата при такива метеорологични условия.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР