Община Асеновград е спечелила проекти за изграждане на нова и

...
Община Асеновград е спечелила проекти за изграждане на нова и
Коментари Харесай

Разширяват детска градина и строят нова в Асеновград

Община Асеновград е спечелила планове за създаване на нова и разширение на съществуваща детска градина, като парите са безплатна финансова помощ от страната и в размер от съвсем 3,6 млн. лв..
Прочетете още
Ще бъде издигната и оборудвана едноетажна постройка (пристройка) за една група за 23 деца към ДГ „ Бако Динчо “ в Асеновград. Години наред там стои казусът с изчезнало помещение, в което да се ситуира IV група (подготвителна). Това постанова, след довеждане докрай на III група, децата да се реалокират в друго детско заведение, което е обвързвано с нова акомодация за малчуганите и неудобството за родителите.

Планирано е и изграждане и съоръжение на нова постройка за детска градина в кв. „ Долни Воден “. Постройката ще бъде на два етажа и ще може да събере общо 4 групи деца – 3 култивиран и една яслена. С построяването на градината ще се разкрият 87 нови места за банкет на деца. „ Долни Воден “ е един от най-големите квартали на Асеновград. Там има 1 детско заведение - ДГ „ Радост “, поради което все още се поражда проблем с неналичието на яслена група. Това принуждава родителите на деца да аплайват в други детски градини, надалеч от местата, на които живеят.

Построяването на новите детски градини ще реши значително казуса с дефицита тук-там в яслите и детските градини в Асеновград и по-голям брой деца ще могат да посещават общинска детска градина с цялостен цикъл – от яслена до подготвителна група.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР