Община Асеновград буквално е абдикирала от задълженията си към ФК

...
Община Асеновград буквално е абдикирала от задълженията си към ФК
Коментари Харесай

Председателят на ФК Асеновец: Общината е абдикирала от задълженията си към клуба

" Община Асеновград безусловно е абдикирала от отговорностите си към ФК " Асеновец ". Тя просто превежда парите и до там. А средствата, които се отпускат, са извънредно незадоволителни. " Това съобщи пред Actualno.com Борислав Ангелов - ръководител на клуба, като един от претекстовете за подаването на оставката си. Освен това, той акцентира, че базата за тренировки и осъществяване на срещи е доста остаряла и изискванията, при които упражняват футболистите от другите възрастови групи не са по никакъв начин положителни.
" От две години съм президент на доброволни начала и се пробвам да вземам решение проблемите, само че явно нещата в клуба не вървят. Комплексни са аргументите за оставката ми. Една от тях е и слабото показване на мъжкия тим ", сподели Ангелов. В момента отборът на мъжете от ФК " Асеновец " се намира на последно място във " В " група и упованията са, че по всяка възможност той ще изпадне и ще отиде в по-долна дивизия.
Въпреки това, президентът на клуба увери, че все още " Асеновец " е без никакви финансови отговорности или просрочени заплащания. Борислав Ангелов си изяснява последната позиция на мъжкия тим с невъзможността да се направи добра селекция на футболисти. Разчита се само на момчетата от локалната школа, а те са към момента юноши и нямат дълготраен опит. По-добрите състезатели, които излизат от школата на " Асеновец " биват привличани от други тимове посредством по-добри финансови оферти, като възнаграждения и награди.
Освен това, на територията на стадион " Шипка " бе построено и частно игрище по мини футбол. По думите на Ангелов, в следствие се е получил спор на ползи, което е довело до разкол сред самите треньори на другите възрастови групи и по този метод в самия клуб ситуацията се е напрегнала. " Така, общината сама на себе си сътвори конкуренция, като надали не построи игрище в игрището, а това е неприемливо ", разяснява ръководителят на ФК " Асеновец ".
За 2018 година преведените по сметката на клуба средства са в общ размер на 82 000 лв. + 10 000 лв. - за поддръжка на материална база. Други приходи за клуба са и таксите на децата, които упражняват в школата. С общо събраните пари се устоят пет гарнитури - една от мъжкия тим и четири от детско-юношеската школа. С тях се закупуват екипи, заплащат се пътуванията за осъществяване на футболни срещи, съдийски такси, наемат се защита и доктор за всеки мач, както и санитари. Изплащат се и възнаграждения на треньорите и на футболистите от мъжкия тим.
" Както споделих средствата са извънредно незадоволителни. От две години се боря да бъде повишен бюджетът, който се отпуска за футбол в Асеновград, само че сдружението ни среща огромна съпротива от няколко общински съветници, които са антифутболно настроени. Обръщал съм се и към ръководителя на Общинския съвет в града, както и към кмета на общината лекар Емил Караиванов, само че резултат досега няма. Ние сме една от най-големите общини във " В " група, в която се състезава мъжкият ни тим, а сме с най-малкия бюджет. За съпоставяне, Куклен и Първомай имат по-голям бюджет от нашия, а са по-малки от Асеновград ", изясни Борислав Ангелов.
И добави, че парите за клуба могат да дойдат в клуба по две посоки - от Българския футболен съюз и от Министерството на младежта и спорта. Той разяснява и проблем, зародил в детско-юношеската школа, откакто единият от треньорите - Димитър Илиев е напуснал треньорския състав. Ангелов уточни, че Илиев е един от квалифицираните и чудесно готови ръководители на децата и е бил извънредно скъп кадър. Родители алармираха, че след напускането му, в един тим са били слети отборите на децата от набор 2002 година и 2003 година и по този метод младите футболисти са ощетени по време на мачовете, защото са доста на брой и няма по какъв начин всички да излязат на терена и да се изявят.
По думите на ръководителя на ФК " Асеновец ", това се е наложило, защото независимо броят на децата не е задоволителен за два обособени отбора и в случай че останат с по-малък брой играчи " самият тим отслабва ". Димитър Илиев разяснява и проблема с изказванието за спор на ползи поради построеното ново игрище за мини футбол на територията на стадион " Шипка ", чиято концепция, план и реализация са негови и на още трима души. " Аз бях просто треньор в тима. Така че няма по какъв начин да има спор на ползи. Теренът ни е гласуван от общината, а не от управлението на тима " , безапелационен е Илиев.
Извънредното заседание за избор на нов президент на ФК " Асеновец ", който ще заеме мястото на Борислав Ангелов, ще се състои на 20.02.19 година (сряда) от 16:30 ч. в постройката на Стария съвет в Асеновград, като то ще е отворено за достъп на жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР