Община Аксаково е големият отличник по успешно реализирани европроекти. В

...
Община Аксаково е големият отличник по успешно реализирани европроекти. В
Коментари Харесай

Община Аксаково - отличник в реализирането на европроекти

Община Аксаково е огромният първенец по сполучливо осъществени европроекти. В първите 10 години от пълноправното участие на България в Европейския съюз дребната черноморска община е привлякла и усвоила над 50 млн. лева Най-големите извоювани и завършени планове са в инфраструктурата на общината - битова, културна, обществена и прочие, заяви зам.-кметът Красимира Дянкова.

Сред сполучливите европроекти с най-голяма значителност за живеещите в община Аксаково са рехабилитираната пътна мрежа, осигуряваща връзка сред Аксаково, Игнатиево, Припек и Слънчево, които образуват най-атрактивната за бизнес зона на територията на общината.

Ключови за качеството на живот е сполучливо осъщественият план за възобновяване на водопроводната и канализационна мрежа, както и обновяването на просветителната инфраструктура в общината.

Това стана ясно по време на формалното честване на 10-годишнината от участието на България в Европейски Съюз, проведено по самодейност на регионалния шеф Стоян Пасев.

Аксаково е общината, която може да се похвали с 2,5 пъти повече и привлечени евросредства на глава от популацията в съпоставяне със междинните равнища в останалите общини от страната, разгласи губернаторът Стоян Пасев по време на събитието.

Областният шеф заявява публично, че напъните на властта - централна и локална, в идващите години ще продължат да са фокусирани върху развиването и модернизирането на инфраструктурата.

Изключителен приоритет за област Варна остава развиването на индустриална зона " Черно море ", заключена на територията на общините Варна, Аксаково, Белослав и Девня./dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР