Общи 760 секции в 68 държави ще бъдат разкрити за

...
Общи 760 секции в 68 държави ще бъдат разкрити за
Коментари Харесай

Какви са притесненията на МВнР за изборите в чужбина

Общи 760 секции в 68 страни ще бъдат разкрити за изборите 2 в 1 на 14 ноември, заяви ръководителят на работната група " Избори " в Министерството на външните работи Иван Кондов, непрекъснат секретар на Министерство на външните работи, на брифинг.

В към 200 секции ще се гласоподава с машини, прогнозата е, че може би ще се се гласоподава с 360 машини, уточни Кондов.

Като най-голямото предизвикателство по отношение на организацията на идния избор в чужбина Кондов уточни провеждането на възможен втори тур, в случай че има подобен. При увеличението на изборните секции, ще би трябвало за доста къс интервал от време да бъдат изпратени още веднъж в същите секции бюлетини.

Министерство на външните работи се тормози, че ЦИК обмисля разновидността вместо нов програмен продукт във към този момент изпратените машини, да се изпратят нови машини отсам.

Иван Кондов означи, че в случай че не получат бюлетините и машините до 16 ноември сутринта, не са сигурни, че ще могат да доставят на всички места бюлетини и машини за гласоподаване на втори тур.

Предвид измененията в Изборния кодекс и поради обстоятелството, че към този момент имаме голям брой секции в чужбина, нашето предпочитание и виждане е, че може би е време да се намерения за прекосяване към отдалечено гласоподаване по пощата, което да облекчи процеса, уточни Иван Кондов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР