Обществото има крещяща нужда от Национална педиатрична болница, това заяви

...
Обществото има крещяща нужда от Национална педиатрична болница, това заяви
Коментари Харесай

Председателят на БЛС: Камерите пред операционните целят да се види кой лекар е бил на смяна

Обществото има крещяща потребност от Национална педиатрична болница, това съобщи в предаването „ Лице в лице” ръководителят на Българския лекарски съюз Д-р Иван Маджаров във връзка абсурда с болница „ Лозенец”.

„ Сегашното решение е напълно в пълномощията на държавното управление и една огромна болница, която обгръща изцяло всички потребности в педиатрията, би била по-доброто решение. Не е наша работа да се месим дали една болница би трябвало да се закрие една болница, която е благосъстоятелност на страната. Така някой ще ни попита дали би трябвало да се закрива общинска и частна болница”, сподели доктор Маджаров.

Той добави, че БЛС има опасения, че личният състав на болница „ Лозенец” няма да има опция да поеме натовареността на една бъдеща Национална болница.

Д-р Маджаров разяснява, че в новия бюджет на НЗОК има опит за въвеждане на ред при изписването на скъпи лекарства и не са правилни опасенията, че пациентите ще бъдат лекувани единствено с по-евтини медикаменти.

За БЛС не е тревожно слагането на камери пред операционните зали, само че те няма да реализират стремежи резултат да се управляват разнообразни кардиологични процедури, сподели доктор Маджаров. „ Вероятно се цели да се види дали точният доктор е бил на място. Самият факт, че не се тормози нито една огромна болница демонстрира, че става въпрос за случаи, които са събота и неделя, а се регистрират през сряда или петък”, съобщи доктор Маджаров.

Какъв беше коментарът на ръководителя на БЛС за уволнения доктор в Сандански вижте във видеото.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР