Обществото е много разделено и няма как да произведе стабилно

...
Обществото е много разделено и няма как да произведе стабилно
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Правителство ще има

Обществото е доста разграничено и няма по какъв начин да създаде устойчиво политическо посланичество.

Това сподели пред БНР политологът Страхил Делийски и посочи:

" Отделните групи в обществото търсят своята еднаквост през отхвърлянето на другата. Всяка група търси еднаквост през това другата да бъде разказана като тип подчовеци ".

По думите му от дълго време се вижда невъзможността на политическата система да контролира сполучливо разломите и споровете в обществото:

" Това е положение, от което не се излиза бързо. Политика се прави от хора с политическо мислене. Мислене в категориите на бизнес проектирането не е политическо мислене. Политическото мислене допуска визия през полезности. Политическото мислене допуска да знаеш, че каквото и да направиш, това касае цялото общество.... Политическата логичност би трябвало да измести корпоративната и пиарска логичност. Това значи, като влезеш в акция не да показваш, че другите не стават за нищо, а да влезеш в акция, в която да предложиш политически механизъм за сформиране на болшинство и за осъществяване на някакъв управнически мандат ".

Страхил Делийски акцентира, че представителната народна власт се прави от партии, а не от групи по ползи и корпоративни въздействия:

" Ако партиите не се опитат да работят като партии, то гласовете за това да се намерения за система, в която да няма потребност от партии, ще станат от ден на ден.... Основната отговорност за нормализиране на българската политическа система е в ръцете на партийните водачи ".

Може с третия мандат да се сформира държавно управление, позволи политологът и добави, че всевъзможни комбинации са вероятни.

" Каквото и да направи Бойко Борисов, то ще бъде признато от гласоподавателите на ГЕРБ. ГЕРБ са освободени от това да зависят в държанието си от волята на своите гласоподаватели. По същия метод стоят нещата и в Движение за права и свободи. При Българска социалистическа партия има от една страна гласоподаватели, а от друга - планът на Корнелия Нинова, който си действа по лична логичност. Там от дълго време управлението си е съмодостатъчно и си прави каквото си желае. По отношение на " Продължаваме промяната " имаме един политически план, това не е партия, не знаем кои са гласоподавателите като обществени групи. Този план не можа да надскочи вида мислене " да махнем Борисов ". Това е единственото нещо, което събира гласоподавателите на Политическа партия. Затова за мен е малко евентуално по линията Политическа партия - ГЕРБ да се случат някакви взаимоотношения ".

Според Делийски няма политически вложител, който да не желае да има държавен бюджет и на де желае да стартират да влизат парите от Плана за възобновяване:

" Това са двата инструмента, посредством които вложителите в политиката могат да върнат личните си вложения. Като прибавим интереса на интернационалните сътрудници да има държавно управление и интереса на българските жители да има държавно управление - коства ми се че държавно управление ще има. Да, то ще е за малко и най-вероятно ще е непредставително на това, което болшинството от жителите желаят ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР