ОбществоГурбетът стопи Столипиново наполовинаПочти половината от населението на Столипиново“ е

...
ОбществоГурбетът стопи Столипиново наполовинаПочти половината от населението на Столипиново“ е
Коментари Харесай

Четете в Марица : Гурбетът стопи Столипиново наполовина

Общество

Гурбетът стопи " Столипиново " на половина

„ Почти половината от популацията на „ Столипиново “ е на гурбет във Франция, Белгия, Англия и Германия. Това твърди кметът на " Източен " Николай Чунчуков. Наскоро по малкия екран гледал публицистичен филм за роми. Видял познати лица и се оказало, че гурбетчиите от махалата са снимани в Германия.

" В квартала е цялостно с коли, докарани извън от хора, които по 4-5 години работят в чужбина. Мисленето им се трансформира и те към този момент желаят да купуват земя и жилища изцяло законно ", разсъждава районният кмет във връзка на остарялата, само че и до момента неосъществена концепция за градеж на обществени жилища, в които от мизерните колиби и унищожените блокове биха могли да се реалокират жителите на " Столипиново ".

Един от най-големите проблеми в махалата е положението на над 20 общински блока. То е трагично - изкъртени съоръжения, задръстени и наводнени изби, изтърбушени асансьори.

Тема на броя от поредицата Районите на Пловдив

Район Северен

Бастионът на ГЕРБ си търси нов собственик

За локалните избори в Пловдив идващия месец има три сигурни неща - ГЕРБ ще завоюва изборите и ще има най-вече места в Общинския съвет, а на кметските кабинети в огромната община и регион " Северен " ще имат нови стопани. Първото умозаключение е 100-процентово и без социология поради слабата тук Българска социалистическа партия и обстоятелството, че Пловдив от години е гордостта на ГЕРБ. Вторите две също към този момент са действителност, откакто градоначалникът Иван Тотев към този момент си събира багажа, а кметът на " Северен " Ральо Ралев има проблеми с правораздаването.

Бул. " Северен " съвсем подготвен, Рогошко чака

Бул. „ Северен “, който свързва моста на Адата с Брезовско шосе, съвсем напълно е приключен. Строителите от компания „ Щрабаг “ започнаха да построяват кръгово кръстовище за връзката с бул. „ България “ и Рогошко шосе, като преди този момент укрепиха подпорните стени от северната страна на моста. Пътят с дължина 1,5 км се прави от април 2017 година и коства близо 11 млн. лв.. Средствата са обезпечени от 30-милионния заем от Европейска банка за възстановяване и развитие. Пускът се забави, тъй като цяла година строителната компания беше в насилствен престой, защото Община Пловдив не беше завършила процедурите по отчуждаването на частните парцели.

Общество

Частна компания влага 5,8 млн. лв. в спирките

В построяването на автобусните спирки, дадени на концесия през 2003 година, са вложени 5 860 977 лв.. Заслоните, за които ангажимент има концесионерът, са 314 на брой от общо 440. Задължителната капиталова стратегия е изпълнена, всички спирки са поставени. Това гласи съглашението сред администрацията и компания " Елиза 1999 ", импортирано за разискване в Общинския съвет. Концесионният контракт и осъществяването му ще се разискват на сесията на 17 септември.

Адреналин и бира за 5 години " Пловдив - ЕСК "

Със затворен бул. „ Марица Юг ”, огромна музикална сцена до Водната палата и две железни кули стартира „ Празник на реката ” през вчерашния ден. Той бе отдаден на 5-годишнината от избирането на града за Европейска столица на културата. Час преди формалния старт на веселбата пространството сред Водната палата и остров Адата стартира да се цялостни с хора. Голямата атракция бе огромен еърбег с размери 8 на 4,5 метра. Първи от 5-метровата кула, построена от железни тръби, започнаха да скачат доброволците от съдружие Фрийрън - България. Най-ефектните скокове направи Кристиян Петров - Райбера.

Регион

Нов живот за знакови къщи от Възраждането

Община Карлово приготвя огромен план за запазване и развиване на няколко знакови здания и обекти, които са със статут на монумент на културата от национално значение. Сред тях са Белия двор и Патевата къща, включени в туристическия комплекс Старинно Карлово, Куршум джамия, както и Павурджиева къща и паметникът в местността Зли дол край Клисура. Експерти работят интензивно, с цел да показват плана пред Оперативна стратегия " Региони в напредък " допустимо най-скоро, защото одобряването е на конкурентен принцип.

Бизнес

Търсят чистачи с 1000 лева заплата, юрист - с 600 лева

Не е вест фактът, че висшистите имат по-малки заплати от тези със приблизително, а дори и с главно обучение, изключително в случай че са на държавна работа. Проблемът е, че на фона на недостига на фрагменти тази наклонност се задълбочава. Например за позициите „ старши юрист “ и младши специалист в отдел " Прилагане на схеми и ограничения за подкрепяне ", оповестени за Областна дирекция „ Държавен фонд земеделие “ Пловдив, минималният размер на главната заплата е надлежно 600 лева и 590 лева Поделението на Националния застрахователен институт в Хасково търси счетоводител, който може да е без стаж, само че главната му заплата ще е най-малко 700 лева В същото време посредством Бюрото по труда в Пловдив работодатели търсят чистачи и помощници в семейства, хотели и институции, като оповестеното месечно заплащане за тях е 1000 лева

Как се печели от търговията с персонални данни в мрежата

Личните данни и тяхната отбрана са една от горещите тематики на новото време. На доктрина тази информация се регламентира и се пази с редица интернационалните наредби и локални закони. На процедура обаче сензитивна информация от всевъзможен вид „ плува “ на всички места в мрежата. Търговията с персонални данни пък към този момент е в Топ 5 на най-доходоносните сенчести бизнеси в онлайн пространството. Според специалисти по киберсигурност и маркетинг, данните, свалени от сървърите на Национална агенция за приходите и една от огромните банки в страната, към този момент са систематизирани и могат да предложат на редица компании големи изгоди, а на хората които ги предлага - съществени доходи.

Интервю

Твърде евентуално е Пловдив да избере кмет още на 27 октомври. ГЕРБ най-вероятно ще резервира преобладаващата си роля в локалната власт. Българска социалистическа партия евентуално ще реализира по-добър триумф на изборите спрямо представянето си през 2015 година Евентуално присъединяване на омбудсмана Мая Манолова в кметските избори в София може да е най-голямата й неточност. Предизборните шансове и настройки два месеца преди вота проучва известният политолог доцент ЯАнтоний Гълъбов.

Култура

Звезда на Sony Classical с майсторски клас в Пловдив

Големият немски диригент Фрийдер Берниус дойде за първи път за майсторски клас в Пловдив. Той стартира нощес в Музикалното учебно заведение и ще продължи до 7 септември. Берниус е изтъкнат откривател на старинната музика. Ръководител е на световноизвестния Камерен хор в Щутгарт и оркестър „ Хофкапеле ”. Гостуването му е в границите на четвъртата Творческа лаборатория за хорова музика. Нейни създатели са българският хоров диригент Крикор Четинян и неговият помощник Кръстин Настев.

Светски и ВИП

Кметът на Белозем стана челник

Жени Калканджиева стяга редиците на " Визаж " в Пловдив

Шестата по хубост в света през 1995 година Жени Калканджиева отскочи до Пловдив, с цел да участва на ревю-спектакъла на стилната организация " Визаж ", която персонално оглавява. Прет-а-портето се организира в клуб " Планет ". Визитата на шефката бе изненадваща, защото в последно време Пловдив не е измежду обичаните <210> летни дестинации. Този път обаче Калканджиева зарадва девойките от организацията, като персонално се качи с тях на сцената за няколко фотоси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР