Общественото одобрение на американския президент Джо Байдън този месец е

...
Общественото одобрение на американския президент Джо Байдън този месец е
Коментари Харесай

Рейтингът на Байдън продължава да спада

Общественото утвърждение на американския президент Джо Байдън този месец е намаляло на 39%, приближавайки се до най-ниското си ниво, откогато той встъпи в служба, заяви Ройтерс. 

Резултатите от изследването на публичното мнение, извършено в интервала от 14 до 16 април от Ройтерс/Ипсос, демонстрират сдържан спад по отношение на предишния месец, когато 42% от респондентите са декларирали, че утвърждават представянето на Байдън като президент.

Неговата известност понижа съвсем незабавно, откакто встъпи в служба през януари 2021 година. Най-големият спад на рейтинга му беше маркиран в средата на предходната година, когато едвам 36% от интервюираните обявиха, че го поддържат. Оттогава насам процентът на респондентите, които показват позитивна настройка към Байдън, остава непосредствен до това число. 

Миналия петък президентът съобщи, че ще взе участие в идващите президентски избори, които ще се състоят следващата година, само че към момента не е дал формален старт на акцията си, съобщи Българска телеграфна агенция. Не се чака Байдън да срещне сериозна конкуренция за номинирането му от Демократическата партия, само че нивото на утвърждение остава ниско от позиция на историческите стандарти. 

През огромна част от мандата си, траял от 2017 до 2021 година, Доналд Тръмп също имаше относително сходно ниво на публично утвърждение. Най-ниският % беше регистриран през декември 2017 година, когато едвам 33% от респондентите дадоха позитивна оценка на работата му. 

Участниците в последната анкета на Ройтерс/Ипсос най-често показват, че най-големият проблем на Съединени американски щати е обвързван с стопанската система, като сходно мнение споделя един от петима респонденти. Един от десетима интервюирани вижда като водещ проблем на Съединени американски щати престъпността и околната среда. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР