Обществено обсъждане за нови социални услуги организира днес община Пловдив

...
Обществено обсъждане за нови социални услуги организира днес община Пловдив
Коментари Харесай

Питат ни да строим ли нови социални центрове

Обществено разискване за нови обществени услуги провежда през днешния ден община Пловдив от 10 часа в Градския дом на културата. Центровете ще се построяват с европейски пари и костват към 2,5 млн. лв.. Проектът е квалифициран от екипа на зам.-кмета по обществена политика Георги Титюков. Самият той няма да участва на дебата, тъй като е в отпуск и го замества Розалин Петков. 

Три от центровете - за деца с увреждания и за социална поддръжка - са планувани в някогашния дом за сираци " Рада Киркович " на ул. " Димитър Цончев ". Сградата е с три крила и е подобаваща за обществен комплекс, откакто се направи ремонт. В Съдийски квартал, на ул. " Стоян Михайловски " 13 и на ул. " Петрова равнища " 51 ще се разположат центрове за настаняване от фамилен вид, а на ул. " Стоян Михайловски " 13 Д - преходно жилище за младежи от 15 до 18 години.

Сградите са общински и сега са свободни. За младежи от 18 до 21 години, които нямат опция да заплащат наем, се дава общински апартамент в блок 268 в " Тракия ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР