Общественият посредник на Пловдив Борислав Стаматов изпрати препоръка до областния

...
Общественият посредник на Пловдив Борислав Стаматов изпрати препоръка до областния
Коментари Харесай

Изтича срока за регистрация на кладенци

Общественият медиатор на Пловдив Борислав Стаматов изпрати рекомендация до регионалния шеф, кмета на Община Пловдив, кмета на Община Родопи и кмета на Община Марица във връзка изтичащия период на 28.11.2022 година, в който юридическите лица и жителите, притежатели на водоземни уреди на подземни води (кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и други) би трябвало да ги записват.

Тъй като до този миг информацията за това не е с особена публичност, считаме, че е належащо незабавно органите на локалното самоуправление и локалната администрация  да подхващат разнообразни начинания и дейности, както и да проведат медийна разяснителна акция, с цел да срещнат своите жители за това вменено им обвързване.

За да отпаднат някои естествени терзания, трябва да се подчертае също по този начин, че такса за регистрация не се заплаща, потреблението на вода до 10 м3 на денонощие е гратис и не се изисква монтиране на водомери, а задачата на регистрацията касае отбрана ползите на притежателите на кладенци и надзор от пресъхване  на същите.

Заявленията за регистрация се подават посредством лицензиран пощенски оператор, електронните пощи на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ (БДИБР), на гише на БДИБП или посредством съответния кмет, областен кмет, кмет на кметство или кметски наместник. Цялата подробна информация за регистрацията може да се откри на уеб страницата на БДИБР – https://earbd.bg/indexdetails.php?menu_id=81&elem_id=2179.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР