Обществена тайна е, че родната Първа Лига се превърна в

...
Обществена тайна е, че родната Първа Лига се превърна в
Коментари Харесай

Статистиката сочи, че българският шампионат е сред най-скучните в света

Обществена загадка е, че родната Първа Лига се трансформира в едно от най-скучните шампионати в света, само че, в случай че до през вчерашния ден една сходна оценка бе субективна, то през днешния ден това мнение може да бъде подкрепено със статистиката от InStat, компилирана от Football Observatory.

Оказва се, че елитното ни състезание на 72-ро място от общо 74 шампионата, които попадат в разбора на швейцарското издание.

Родните отбори основават приблизително по 8,65 положения на мач, от които падат по 2,46 гола. Процентът на попаденията от дузпи пък е 0,22. Зад българските отбори са единствено тези от Украйна и от второто равнище на бразилския футбол.

Най-атрактивна игра оферират от Първа Бундеслига, където феновете стават очевидци приблизително на 12,96 голови обстановки на мач, а приблизително там се бележат по 3,04 попадения. Броят на вкараните дузпи пък е 0,22 на мач.

Английската Висша лига заема 10 позиция с 11,88 голови обстановки, 2,84 попадения и 0,19 гола от дузпи. Веднага по-късно е Серия А с 11,77 обстановки за гол, 2,62 попадения и 0,24 % на дузпите.

С най-вече голове пък могат да се похвалят от Чалендж лигата в Швейцария, която се явява второто равнище в йерархията. Там падат по 3,38 гола приблизително на мач.

В съветската Висша лига пък си вкарват най-вече дузпи. Те са 0,41 гола на мач от наказателни удари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР