„Общата ни цел е дадем конкретни отговори на половин милиард

...
„Общата ни цел е дадем конкретни отговори на половин милиард
Коментари Харесай

Таяни: Ситуацията на Балканите е приоритет за Брюксел

„ Общата ни цел е дадем съответни отговори на половин милиард европейски жители ". Това сподели на конференция ръководителят на Европейския Антонио Таяни след пленарното съвещание сред членовете на българското държавно управление и делегацията, водена от него, предава „ Фокус ".

" Срещата беше доста ползотворна по тематики, които вълнуват нашите жители и европейските нации. Общата цел е дадем съответни отговори на половин милиард европейски жители. Разговаряхме по отбраната на външните граници, битката против тероризма и икономическия напредък с акцент върху цифровизацията. По множеството въпроси имаше единодушие ", съобщи Таяни.

" Ние сме подготвени да работим с Българското председателство. Получихме отговор по всички въпроси. Всички ние сме се съгласни, че е належащо да работим доста интензивно и ангажирано в тази част на Европа, в която има страни кандидатки, в регион, който е предпочитан. Съгласен съм с министър-председателя, че има потребност от спомагателен ангажимент. Разговаряхме за самодейностите на Екологичен потенциал. Удовлетворен съм от началото на работата, която ще се води през първите 6 месеца на идната година. За Европейски Съюз и Народното събрание обстановката на Балканите е приоритет. Ангажирани сме за укрепването на връзките, вероятността за присъединението на някои страни ", разяснява Таяни.

По думите му Черна гора подхваща съществени стъпки към присъединението.

„ В началото на идната година ще бъда в Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, с цел да насочва сигнал за нашето внимание ", сподели още Антонио Таяни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР