Обща е целта ни – да няма нито един български

...
Обща е целта ни – да няма нито един български
Коментари Харесай

Вицепрезидентът в Карнобат: Хората разчитат много на местната власт

Обща е задачата ни – да няма нито един български жител, който да живее в бедност и да се усеща зарязан в идващите сложни месеци, безапелационна е Илияна Йотова

„ Националните институции са значими, само че всеки от нас първо се обръща със своите проблеми към кмета и общинското управление. На локалната власт хората разчитат доста да ги преведе през рецесиите. “ Това съобщи Илияна Йотова в Карнобат, където беше посетител на празника на града.

„ Обща е задачата ни – в идващите сложни месеци нито един български жител, без значение дали живее в дребното село, дребния град или регионалния център, да не живее в бедност и да не се усеща зарязан “, безапелационна бе Йотова, която посочи естествените страхове на хората, свързани с покачващите се цени на живота и войната в Украйна.

Вицепрезидентът благодари на кмета на Карнобат Георги Димитров и на общинското управление за дейната активност и напъните да оферират вероятност за развиване на младежите.

„ Карнобат е райско място с дълга история и богата просвета. Тук природата е изсипала цялата си благотворителност. Най-големият подарък на Карнобат са хората с тяхното усърдие, непримиримост и любов към родното “, съобщи Илияна Йотова

„ Дълга е българската история, с интервали на подем и крах. Издръжлив е българският народ и след всяка рецесия се изправя по-силен. Вярвам, че и този път ще преминем през компликациите, като забравим борбата и омразата, надмогнем политическите пристрастия и дружно решаваме съдбините на децата си “, посочи вицепрезидентът.

По-рано Илияна Йотова взе участие в среща на кметове от Регионална асоциация на общини „ Тракия “, на която бяха разисквани главните проблеми пред локалната власт. Изтъкнати бяха диспропорциите в развиването на общините и  хроничното недофинансиране на дребните, пограничните и планинските общини. Беше подчертана нуждата от по-справедливо систематизиране на националния запас и по-голяма автономия от централната власт. Текущите проблеми на общините са свързани главно със оправянето с високите цени на енергоносителите, построяването на ВиК инфраструктура, както и мигрантския напън.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР