Обширна програма за развитие на туризма във Варна за периода

...
Обширна програма за развитие на туризма във Варна за периода
Коментари Харесай

Вижте какво предвижда програмата за развитие на туризма във Варна до 2030 година

Обширна стратегия за развиване на туризма във Варна за интервала до 2030 година предлага за разглеждане и приемане от Общински съвет кметът на града Иван Портних. Документът е оповестен на уеб страницата на локалния парламент, научи Moreto.net.

Според поставените количествени стратегически цели за интервала локалната администрация ще се стреми към опазване на брутните и чистите нива на потенциала на легловата база в общината за целия интервал с преструктуриране към висококатегорийни целогодишни места за настаняване. До края на 2023 ще се търси възобновяване на туризма в общината по съществени индикатори на нивото на 2019. В интервала 2024-2030 се цели реализиране на междинен годишен растеж от 3% на броя на туристите – нощуващи гости в рамките на общината, както и повишаване за интервала на броя на осъществените нощувки с 4% приблизително годишно. Задава на програмата е и покачване на нивото на междинния престой на туристите в дестинацията, тъй че през 2030 да доближи 4.72 нощувки на един екскурзиант. Цел е в края на интервала да е достигната претовареност на легловата база в общината през месеците отвън основния сезон на 29.7% и повишаване на приходите от осъществени нощувки с 5% приблизително годишно.
Планът за осъществяване на Програмата за развиване на туризма в община Варна за интервала 2021-2030 година включва 7 целта с общо 31 характерни цели и 186 плана.

За постигането на сигурна и безвредна среда е посочен план за основаването и поддържането на „ Туристическа полиция ". Целта за ръководство и запазване на естествените запаси се предлага да се осъществя посредством план за подсилване на бреговата линия, свлачищата и възобновяване на плажните линии.

В програмата има заложен още план за реконструиране на вътрешния двор на Археологическия музей, ремонт и рационализация в останалите музеи, във ФКЦ, Кукления спектакъл и други, консервация и социализация на археологически обекти като Джанавара, Караач теке, базиликата „ Хан Крум " и други. В документа е написано още създаване на електрическа градска железница, свързваща Индустриален парк Акасково- Летище Варна-център-курорти, ремонт на всички подлези от централната част на града до Златни пясъци, ремонт и електрофикация на алеите, които водят към морето в региона на Ален мак и Траката.

Заложено е още слагане на камери за наблюдаване и вписване на нарушавания на публичния ред и надзор, изграждане на многоетажни паркинги в централната зона на града, разширение на яхтеното пристанище на Морска гара, създаване на мрежа от подземни контейнери за битов боклук в курортните комплекси и териториите с висока централизация на туристически поток, създаване на неестествен остров и яхтено пристанище съгласно заложения строително – регулационен проект на комплекса „ Св. Св. Константин и Елена ", създаване на подводен скулптурен парк в акваторията на комплекса.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР