Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) има много лица и проявления, а методите

...
Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) има много лица и проявления, а методите
Коментари Харесай

Един неочакван съюзник в борбата с ОКР

Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) има доста лица и проявления, а методите за лекуване, с които медицината и психотерапията разполагат, са много лимитирани и най-много неефективни.

Проучване, оповестено във Front Psychiatry от ноември тази година, сочи, че 50% от хората с ОКР не изпитват усъвършенстване при лекуване с лекарства и 30% от всички страдащи не се поддават на терапия.

През последните няколко години компании от Европа и Съединени американски щати създават медикаменти, основани на вещества от рода на кетамина, псилоцибина и потребните субстанции в марихуаната, само че някои от тях към момента са в развой на тестване.
 Снимка 455482

Добрата вест е, че същото това изследване разкрива, че не е нужно да чакаме новите медикаменти, а вместо това можем да изпробваме някои практики, датиращи от епохи насам.

В съответния случай учените са решили да пробват по какъв начин ще се повлияят страдащи от ОКР пациенти от постоянна процедура на кундалини йога и медитация.

Кундалини упражненията се характеризират с интензивни дихателни практики, дълбоки медитативни положения и извършения за гръбначния дирек.
 Снимка 455481

Резултатите от проучването им са повече от изненадващи и безапелационни, като след привършване на първия курс с дълготрайност от шест месеца над 30% от участващите са били в цялостна ремисия от ОКР.

Всички участници са имали усъвършенстване в пет от общо шест посоки и са почнали да виждат усъвършенствания при терапия.
 5 по-различни йога практики
5 по-различни йога практики

От ащанга до акро йога

Заключението на учените е, че кундалини практиката надали може да се смята като независим лек против ОКР, само че сигурно е целесъобразна добавка към общите ни старания при оправянето с разстройството.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР