Обсъждали сме само възможности, при които България е защитена, добави

...
Обсъждали сме само възможности, при които България е защитена, добави
Коментари Харесай

Денков: На Украйна няма да дадем нищо, което би застрашило нашата сигурност

" Обсъждали сме единствено благоприятни условия, при които България е предпазена ", добави той. 

Същевременно военният министър Тодор Тагарев изясни, че украинският президент Володимир Зеленски е дал лист с нужното на украинската войска въоръжение при визитата си в България през вчерашния ден и в него има всичко без летателни средства.

Денков посочи и какъв е бил съответният мотив за идването на украинския президент у нас.

" Визитата на Зеленски бе обвързвана с кандидатурата на Украйна в НАТО. Той търси поддръжка. Това ще стане в подобаващия миг. Ясно е, че това не може да стане в този момент ", разяснява Денков.

На въпрос, в случай че се наложи промяна на системата за Противовъздушна отбрана значи ли, че ще търсим от съюзнически страни по-нови технологии, той сподели: " Има такива благоприятни условия ".

" Бих споделил, че България може би е изпуснала някои от тях по време на служебното държавно управление. Всяко едно такова деяние лишава месеци, а от време на време и години, както стана със самолетите ", разяснява министър председателят.

" Украинската делегация се интересува най-много от бързите решения. След тази аудиенция всеки би трябвало да си зададе въпроса какво значи да си родолюбец. Дали е родолюбец този, който пази родината си и границите си, или родолюбец би бил този, който споделя " Елате, вземете ни територия ", сподели Денков.

По думите му макар, че Зеленски не е отишъл в Народното събрание, само че той се е видял с управленията на парламентарните групи.

Тези срещи бяха осъществени в Националния исторически музей, стана ясно от фотосите, публикувани от партийните пресцентрове. А със Зеленски се видяха Бойко Борисов, Кирил Петков, други депутати от ПП-ДБ, водачите на парламентарните групи на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, както и депутатите Делян Пеевски, Явор Божанков и други. На срещата не участваха единствено от Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

А преди Денков в коридорите Бойко Борисов изясни за какво Зеленски не пристигнал в пленарната зала - поради безпокойство от протест и сходни ексцесии от страна на " Възраждане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР