„Обсъдено е засилване на отбранителния потенциал на източния фланг, продължават

...
„Обсъдено е засилване на отбранителния потенциал на източния фланг, продължават
Коментари Харесай

Министър Заков: България от консуматор на сигурност трябва да се превърне в доставчик

„ Обсъдено е усилване на отбранителния капацитет на източния фланг, не престават дейностите по увеличаване, само че никой не постанова решения. Има развиване и във връзка с българската бойна група “, добави той.

Българският министър чака да бъде доказано, че Съединени американски щати остават мощно ангажирани към сигурността на Европа и да са подготвени да отбраняват всеки един сантиметър от територията на Европа.

„ Решенията във Военновъздушни сили са отлагани много дълго време, в този момент би трябвало да се взимат виновни и бързи решения, които не всеки път са известните решения, само че са значими за сигурността. Ще би трябвало да работим с нашите съдружници, касае освен сухопътните войски, само че и Военновъздушни сили “, сподели още Заков.

Сред тематиките за диалог на днешната среща са редица основни въпроси, свързани с усложнената конюнктура на сигурност в подтекста на рецесията в Украйна и последствията за сигурността на съдружниците. Министрите на защитата дискутират още акомодацията на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР