Обсъдени бяха много важни въпроси: оперативната обстановка в района в

...
Обсъдени бяха много важни въпроси: оперативната обстановка в района в
Коментари Харесай

Зеленски посети Херсонска и Николаевска област след разрушаването на ”Нова Каховка”

" Обсъдени бяха доста значими въпроси: оперативната конюнктура в региона в следствие от бедствието, евакуацията на жителите от зони на евентуални наводнения, оправянето с последствията от изключителната обстановка, породена от детонацията, организирането на поддръжка за наводнените региони ", написа Зеленски в " Телеграм ".

Той добави, че са били разисквани и изгледите за възобновяване на екосистемата в района, както и оперативната военна обстановка.

 

Херсон се намира на брега на река Днепър, на към 60 километра надолу по течението от Каховската Водноелектрическа централа. 

 

Москва, която предприе пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година, и Киев се упрекват взаимно за разрушаването на язовирната стена на водноелектрическата централа, което докара до наводненията, отбелязва Ройтерс.

 

В обособени изявления, съпроводени и от видеоматериали,  украинският президент съобщи, че е посетил пътно кръстовище в Херсон, през което изтеглят хора, и наводнена помпена станция на река Ингулец в Николаевска област.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР