Образователният министър обяви важна новина за висшите учебни заведения.Няма да

...
Образователният министър обяви важна новина за висшите учебни заведения.Няма да
Коментари Харесай

Министър Денков: Нито едно висше училище в България няма да бъде затворено

Образователният министър разгласи значима вест за висшите образователни заведения.

Няма да затворим нито едно висше учебно заведение в България. Всеки университет е скъп с насъбрания опит и с преподавателите си. Студентите ще се образоват по същите образователни проекти, по които са признати, и ще получат дипломи от университета, в който следват сега. Това съобщи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков по радио К2, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Министър Денков уточни, че в това време са нужни промени за повишение на качеството на висшето обучение в България. По-важни от преструктурирането на университетите са нужните промени в акредитирането им и в атестирането на преподавателите в тях. Всичко това ще стане с промени в закона, готови взаимно с ректори. Ще се обезпечат и тласъци за тези, които са в действителност положителни в работата си - по-добра материална база, по-високо възнаграждение на преподавателите.

Според министър Денков ударното преподаване на материала в учебните заведения води до отмалялост. Затова той счита, че е належащо повече време за извършения и по-дълги ваканции през образователната година, с цел да могат да се възвръщат учителите и децата, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР