Обратно на училищеУчителите хем с деца в клас, хем и

...
Обратно на училищеУчителите хем с деца в клас, хем и
Коментари Харесай

В МОН умуват как да не ги мамят с тестовете

Обратно на учебно заведение
Учителите хем с деца в клас, хем и онлайн

Притеснения за правенето на тестванията при учениците изрече служебният учебен министър Николай Денков. “Ако родителите могат да вършат тестванията у дома, това ще е добре, само че другояче ще би трябвало учениците да се тестват в училище”, изясни той. “Трябва да сме сигурни, че тестванията се употребяват еднократно, както и в това дали на тестванията няма да се сипва вода или нещо друго”, изясни Денков.

“Който не желае детето му да бъде тествано, ще остане с детето си у дома и то ще бъде обучавано в електронна среда. Приоритетът ни са децата, които са присъствено в училище”, сподели още той. Денков още веднъж повтори, че тестването на децата за учебно заведение е наложително, тъй като сега заболеваемостта е извънредно висока.

“Тестовете са регистрирани, употребяват се в други страни в Европа. Това, което сме помолили е Министерството на здравеопазването е да бъде един-единствен тест - това е на национално равнище, всички други ограничения са на районно равнище - даже по паралелки. От здравно министерство са поръчали по-високо качество проби за децата”, сподели още просветителният министър.

По думите му в министерството обмисляли и хибридно образование - част от децата да са в клас, а друга - онлайн от вкъщи си. Ако учителите не могат да преподават по едно и също време и на двете групи възпитаници, ще би трябвало да отделят по-късно време на децата, които са вкъщи. Колко време обаче министърът не посочи. Както и дали тези изключителни часове ще се заплащат на преподавателите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР