Обратно на популярното схващане, кафето никак не помага. Работните часове приключват,

...
Обратно на популярното схващане, кафето никак не помага.
Работните часове приключват,
Коментари Харесай

Храните, които се борят със следобедната умора

Обратно на известното разбиране, кафето по никакъв начин не оказва помощ.

Работните часове завършват, само че се прибирате прекомерно изморени и безжизнени вкъщи, че в последна сметка прекарвате остатъка на деня от дивана на леглото. Май това е сюжет, в който всеки може да се припознае.

За да не ни се случва толкоз постоянно това, би трябвало да наблегнем на няколко фактора – задоволително сън вечер, и то в едни и същи часови диапазони всеки ден, доста вода, диета с повече уравновесена храна и плодове и зеленчуци, постоянна интензивност и по-малко преуморяване на работното място. За всичко това евентуално елементарно можем да се досетим и все пак не е постоянно допустимо да поддържаме изцяло здравословен режим.

 Храните, които се борят със следобедната отмалялост

Затова какво вършим, когато въпреки всичко сме изпаднали в такава обстановка, че умората ни мъчи, а не можем да върнем времето обратно, с цел да си набавим няколко спомагателни часа сън през нощта? Опитайте да презаредите с тези храни:

  • Салата със сезонни зеленчуци или плодове – те са изпълнени с най-вече витамини и свежестта им ще ви разсъни по-бързо от кафето;
  • Чист протеин с малко мазнини в композиция със комплицирани въглехидрати – месото като пилето и пуешкото, дружно с рибата, ще ви донесат мощ и тонус, само че в случай че ги консумираме независимо, тялото ще отдели прекомерно доста сила, с цел да ги обработи. Докато това се случва, се възползвайте от по-бързото, само че задоволително продължително деяние на комплицирани въглехидрати като пълнозърнестите храни, овеса и кафявия ориз;
  • Ядки и семена – най-хубавите за задачата са бадемите, бразилския орех, кашуто и орехите. От семената изберете лененото или чията;
  • Банани – можем да ги намерим през цялата година, а богатото им наличие на калий, фибри, витамини и съвършено за задачата количество въглехидрати ще ви осигуря огромен прилив на сила.

Друг незаместим лек за умората е многото вода в композиция с разходка на открито или лека интензивност, която да разсъни тялото и да раздвижи кръвта.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР