Обрат във времето в седмицата на виното и любовта. За

...
Обрат във времето в седмицата на виното и любовта. За
Коментари Харесай

Времето се обръща. Денят на влюбените носи голяма изненада

Обрат във времето в седмицата на виното и любовта. За малко ще нахлуе порция средиземноморски въздух, която ще измести арктическите студове и ще обезпечи повече слънце.

В ранните часове в понеделник за малко видимостта в някои котловини, низини и около огромни водоеми ще е намалена. Денят обаче ще е безоблачен и съвсем слънчев. В Дунавската низина ще се усеща северозападен вятър, само че дневните температури ще са по-високи от нормалните – със стойности сред 5 и 10 градуса.
-->
Във вторник и сряда ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че незначителни валежи ще има на малко места – вторник в Северна България, а в сряда – към Черноморието. Температурите сутринта ще са към и малко под нулата, а денем с леки съмнения сред 4 и 9 градуса. Ще е прохладно и точно вятърът ще основава чувството за по-студено време.

Сряда и четвъртък заран ще има условия за краткотрайни мъгли в ниската част на страната. Ще е слънчево с дневни температури до 9-10 градуса. Кулминацията на това февруарско стопляне ще е в петък с температури денем в някои региони към 15 градуса.

В последните дни на тази и началото на идната седмица през страната ще преминат два студени фронта. Първият ще обхване почивните дни с мощен запад-северозападен вятър. Валежите ще са краткотрайни от дъжд в равнините и сняг в планините.

Следващият леден фронт се чака към 20 февруари. Освен мощния вятър, той ще намали температурите. След съвсем пролетен понеделник, ще последва захлаждане с валежи от дъжд и сняг. За ден два още веднъж ще усетим лъх на зимата.

След това до 25-26 ще се радваме на слънчеви февруарски дни с последователно повишение на температурите над нормалните за този леден месец.

По планините снежната завивка е постоянна и краткотрайните топли интервали не би трябвало да основават проблем по курортите. Слънчевите дни ще оферират съвършени условия за зимни спортове. Двата преминаващи студени фронта ще донесат нова снежна завивка в масивите на Западна България. Периодичните превалявания и следващи стопляния обаче ще „ наслоят ” снега и ще покачат лавинната заплаха.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР