Обрат във времето. Слънцето се връща. В петък над по-голямата

...
Обрат във времето. Слънцето се връща. В петък над по-голямата
Коментари Харесай

Обрат във времето. Връща ли се слънцето?

Обрат във времето. Слънцето се връща. В петък над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Над Югозападна и Източна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър най-вече от север, който в източните региони ще се ориентира от североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 28° и 33°.

Над Черноморието ще има забележителна, по-често купеста и купесто-дъждовна облачност. На обособени места към и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максимални температури: 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините, основно в Рило-Родопската област също ще има купесто-дъждовна облачност, на обособени места с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 16°.

През почивните дни вероятността за превалявания краткотрайно понижава, вероятни са единствено изолирани краткотрайни валежи, основно в планините в Югозападна България, в събота - и в източните региони. Ще има повече слънчеви часове; вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Температурите едва ще се покачат и в неделя в множеството места оптималните ще са сред 30° и 35°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР