Обрат в последния момент на парламентарните избори в Чехия. След

...
Обрат в последния момент на парламентарните избори в Чехия. След
Коментари Харесай

Партията на Бабиш губи с фотофиниш изборите в Чехия

Обрат в последния миг на парламентарните избори в Чехия. След като през целия ден екзитполовете сочеха на премиера Андрей - АНО - за победител с 30%, в кроя на изборния ден се оказа, че печели с минимална преднина чешкият дясноцентристки съюз " Заедно ".

Това е извънредно трагичен поврат, защото преди час предварителните резултати изведоха на премиера Андрей отпред на вота, съобщи Агенция Франс Прес.

При преброени над 99,9 % от гласовете, " Заедно " печели 27,78 %, до момента в който популисткото придвижване ANO на премиера Андрей получава 27,14 %.

Според анализатори и социолози обратът в последната минута се дължи на преброените гласове от огромните градове, които идват последни за броене.

Дни преди в страната гръмна абсурдът " Pandora Papers ". Чешкият министър председател Андрей бе едно от огромните имена, изплували след разкритията. Той е упрекнат, че е вложил над 20 милиона $ в офшорни компании, с цел да купи 16 парцела във Франция. В изявление за чешка телевизия призна, само че съобщи, че това се е случило преди да влезе в политиката.

Междувременно Андрей призна провалянето на придвижването ANO, което управлява, на парламентарните избори в Чехия.

" Трябва да призная нашето проваляне, поздравления за успеха на водача на придвижване " Заедно ", господин Петър Фиала. Загубихме на първо място в Прага. Независимо от това спечелихме доста огромен %, макар разнообразни спекулации и обвинявания против мен. Имаше 5 партии и придвижвания против нас, чиято единствена цел беше да „ ударим Бабиш “, сподели министър председателят, представен от БГНЕС.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР