Обрат в живота на пребития в Охрид Християн Пендиков. Засега

...
Обрат в живота на пребития в Охрид Християн Пендиков. Засега
Коментари Харесай

Обрат в живота на пребития в Охрид Християн Пендиков

Обрат в живота на пребития в Охрид Християн Пендиков. Засега той няма да се връща в районен съд Македония.

До дни ще бъде изписан от ВМА. Състоянието му се усъвършенства. След това 23-годишният българин от Охрид ще продължи да се лекува в домашни условия, заяви Lupa.bg, базирайки се на ръководителя на фондация " Македония " Виктор Стоянов.
-->
Християн възнамерява да се откри краткотрайно в България, с цел да не подлага живота си на риск в Охрид. От фондация " Македония " ще му оказват помощ да си стъпи на краката у нас.  

На 20 януари 23-годишният българин от Охрид бе превозен в София с голям брой спукани прешлени, ребра и счупена челюст. Той бе атакуван на 19 януари в тил от Илия Спасески и още двама души.

Нападението бе осъществено към 22.00 часа българско време пред заведението " Тино ". Пендиков е бил дружно с момиче. Преди да напусне бара, той е бил обиждан и предизвикан от компанията на Спасески, именуван е бугараш, татарин, фашист, ще ви....майката българска.

Пендиков е секретар на локалното българско съдружие и е единственият, който обществено пази своята принадлежност и генезис. Преди месец той бе в София и в детайли разказа протичащото се с българите в РСМ.

След побоя президентът Румен Радев съобщи, че казусът с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика и втълпяване на ненавист против българите. Властите в РСМ би трябвало ясно да заявят, че това е закононарушение от ненавист. Той прикани по-скоро македонските българи да бъдат вписани в Конституцията на РСМ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР