Обрат с казуса Nexo. Двамата задържани по скандала с Нексо

...
Обрат с казуса Nexo. Двамата задържани по скандала с Нексо
Коментари Харесай

Двамата задържани от Нексо са на свобода

Обрат с проблема Nexo. Двамата арестувани по абсурда с " Нексо " са обжалвали наложената им парична гаранция в размер на по 1 млн. лева, оповестява bTV, като се базира на свои източници. Съдебното решение се чака идната седмица и до тогава двамата остават на независимост.

Другите двама обвинени по абсурда към момента се търсят.

Междувременно ГЕРБ внесоха проекторешение за основаване на краткотрайна комисия в Народното събрание, която да изследва обстоятелствата и събитията към активността на криптобанката.

Комисията би трябвало да откри още кои са обвързваните с " Нексо " компании по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число и връзки с лица и структури, финансирали тероризма и проведената престъпност. Посочва се, че членовете на бъдещата комисия ще се занимаят и с фактологията към финансирането на политически партии у нас от страна на криптобанката.

Проекторешението е включено в програмата на Народното събрание за седмицата, излиза наяве от уеб страницата му.

По-рано депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев още веднъж отхвърли да е имал нещо общо с " Нексо ", макар, че е бил съучастник в обща компания с един от съоснователите на " Нексо " - Антони Тренчев.   " Отстреляха " Демократична България ", които доста държаха да им бъдат сътрудници ", разяснява Ананиев. " Трябваше да вършим една апликация, само че откакто той в средата на 2018 година реши да се занимава с " Нексо " и в действителност нищо не се случи и тази компания в никакъв случай не е развивала активност ", изясни Ананиев, представен от bTV.

Скандалът " Нексо " заплашва шанса за постоянна власт, уверени са от " Продължаваме промяната ".

Ананиев още веднъж съобщи, че няма нищо общо с криптобанката.

От ГЕРБ обаче са на друго мнение - аферата " Нексо " е осветлила връзки сред партии и криптокомпанията. 

" 172 000 от 221 000 общи дарения за техния сътрудник и свещена крава Демократична България са дарени от чиновници на " Нексо ", съобщи Георг Георгиев, ГЕРБ-СДС. " Няма никакъв доклад за 1 млн. лв., които са получили от дарения ", уточни още той, написа dir.bg.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР