Обрат по случая с пребития в Охрид Християн Пендиков. Ден,

...
Обрат по случая с пребития в Охрид Християн Пендиков. Ден,
Коментари Харесай

Обрат по случая Пендиков. Втори задържан за побоя

Обрат по случая с пребития в Охрид Християн Пендиков. Ден, откакто биячът му бе пуснат на независимост, стана ясно, че има втори арестуван.

Той е обвинен за присъединяване в нападението против 21-годишния Християн Пендиков на 19 януари в Охрид. Според Фондация " Македония ", която заяви за ареста, мъжът самичък се е предал на полицията в македонския град.
-->
Вторият арестуван е Борче Ангелов от Битоля. " Той е застрашен с арест, в случай че съдът в Охрид не реши да го освободи, както дефинира за първия нападател Илия Спасески. Има и трети нападател, не знаем кой, както и дали полицията го търси ", написаха във Фейсбук от Фондация " Македония ".

Производство за нахлуване против Пендиков досега е формирано против едно лице, арестувано за 30 дни. Той ще бъде съден в Охридския съд, а съвещанията ще стартират идната седмица. Преди ден стана ясно, че Илия Спасески към този момент е на независимост поради приключването на 30-дневния период и смяна на мярката " задържане под стража ". На Спасески обаче е лишен задграничният паспорт.

Нападението над 21-годишния Християн Пендиков стана на 19 януари в родния му град Охрид. Според прокуратурата е пребит заради българската си етническа принадлежност. Младият мъж беше с тежки пострадвания по главата, гърдите и вратните прешлени. След 17 дни лекуване във ВМА, където бе докаран с държавния аероплан " Фалкон ", Пендиков се възстановя сполучливо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР