Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски: Свободен народе на свободна страна!

...
Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски:
Свободен народе на свободна страна!
Коментари Харесай

Зеленски: Руските войници не могат да намерят път към дома. Затова нашите войници им помагат по пътя към Божия съд.

Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски:

Свободен народе на свободна страна!

Завърши 25-ият ден, откогато съветските военнослужещи отидоха „ на образование “ и се озоваха на нашата земя. Всички те споделят по този начин, когато са взети в плен.

Вече е 25-ти ден откогато съветските военни търсят и не могат да намерят измислените от тях " нацисти ", от които сякаш са желали да защитят народа ни. Откакто те търсят и не могат да намерят украинци, които биха ги посрещнали с цветя. Поне в някой град на нашата страна. Поне в някое село.

И най-важното - съветските военни по никакъв начин не могат да намерят път към дома. Затова нашите бойци им оказват помощ по пътя към Божия съд.

Към Божия съд, в който съм сигурен, получават единствено едно наказване, едно за всички: постоянно подземие. Завинаги под бомбите. Завинаги без храна, вода и топлота. За всичко, което направиха против нашия народ, елементарните украинци. Срещу мирни хора. В Охтирка и Харкив, в Бородянка и Чернигив. Във Волноваха и Мариупол. И доста други наши смели градове.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

В обсадения Мариупол съветски самолети хвърлиха бомба върху учебно заведение по изкуствата. Там се криеха хора. Криеха се от обстрели, от бомбардировки. Нямаше военни позиции. Имаше към четиристотин мирни хора. Предимно дами и деца, възрастни хора. Те са под разрушената постройка. Не знаем какъв брой от тях са живи сега.

Но ние знаем сигурно, че ще свалим водача, който хвърли тази бомба. Както към този момент свалихме съвсем 100 други сходни всеобщи убийци.

Днес се обърнах към Кнесета към всички депутати и държавни чиновници. Но на първо място, аз приказвах от ваше име, от името на всички украинци, приказвах с народа на Израел, който, сигурен съм, ни схваща. Като свободни хора схващат свободни хора.

Разбира се, Израел има свои лични ползи, тактика за отбрана на своите жители. Ние разбираме това. Израелският министър председател Бенет се пробва да откри метод да договаря с Русия. И ние сме признателни за това. За всяко изпитание. За да можем рано или късно да стартираме да приказваме с Русия, може би в Йерусалим. Това е вярното място за намиране на мир. Ако е допустимо.

Руските пропагандисти през днешния ден имат много сложна задача. В последна сметка за първи път в историята президентът на непозната страна приказва в Кнесета посредством видеовръзка. И пред народа на Израел. Президентът на Украйна, която в Москва е упрекната в " нацизъм ", се обърна към израелския народ в Кнесета.

Самият този факт към този момент удостоверява какъв брой неправилно е всичко в Москва.

През деня на 20 март работеха единствено 4 филантропични коридора. Общо 7295 души бяха евакуирани. Почти 4 хиляди мариуполци дойдоха в Запорижя за един ден.

Утре сутринта се приготвяме да изпратим нови рейсове в Мариупол, с цел да продължат тази значима задача. Повече от 3 хиляди души бяха избавени в Киевска област. Но в Харкивска област... съветските войски заловиха нашата колона, нашата филантропична помощ за град Вовчанск. Сега няма връзка с шестима души - петима водачи и един доктор. Ще ги освободим. Ще се опитваме още веднъж и още веднъж да доставяме на нашите хора това, от което имат потребност.

Херсонска област през днешния ден още веднъж се бори. Аз съм им признателен. Отново са по улиците. И както постоянно – за всички нас, за Украйна. С национални флагове. И с нашата украинска храброст. Без оръжие против окупаторите. Срещу изстрели и военни машини. Това е героизъм, който въодушевява всички ни. Това е Украйна, с която се гордеем. Това са украинци, на които съм безпределно признателен. Както и на целия ни народ.

През деня разговарях с премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън. Истински другар на Украйна, който не се колебае и не търси оправдания.

Договорихме се за съответна поддръжка за нашата страна на срещите на върха на „ Голямата седморка “ Г-7 и НАТО идната седмица. Въпреки че не сме членове на тези организации, виждам, че там има най-малко един глас за Украйна.

Той разговарях и с Аштън Къчър и Мила Кунис. Звездна двойка, която откровено има вяра в нас, в нашата победа, в нашето бъдеще. Те оказват помощ на украинските вътрешно разселени лица, като набират средства. И двамата към този момент са събрали 35 милиона $. Благодарих им от нашия народ, от всички нас. Съгласете се, това е добър резултат единствено за една двойка наши другари в Америка.

А ние работим за това да създадем всички на света наши другари.

Лично връчих държавни награди на украинските разузнавачи. Моля, разберете ме, не мога да кажа имената им обществено.

Но повярвайте ми, че приносът на тези хора към нашата отбрана е толкоз забележителен, че ордените и званията Герой на Украйна за тях са минимума, който можем да им дадем. Просто да им благодарим. На тях и на всички наши герои. Благодарение на които се държим. И не неприятно се държим.

А Украйна продължава да живее.

Слава на Украйна!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР