Обръщате ли внимание на стойката си - докато сте седнали,

...
Обръщате ли внимание на стойката си - докато сте седнали,
Коментари Харесай

Как лошата стойка вреди на здравето?

Обръщате ли внимание на стойката си - до момента в който сте седнали, изправени или вървите? Правилната стойка е по-важна за здравето, в сравнение с допускате. Тялото действа оптимално, в противоположен случай върху ставите се натрупва ненужно напрежение, което с времето води до изхабяване. Това е единствено един от здравословните проблеми, резултат от неприятната стойка.
1. Обостряне на артрита
Лошата стойка води до погрешно подравняване на гръбнака и коленете. Това покачва напрежението в коленете и с времето може да обостри към този момент съществуващи положения , като артрита.

 
2. Непълноценно дишане
За да дишате вярно, диафрагмата се нуждае от задоволително място, с цел да се свива и отпуска с всеки мирис. Това се случва единствено в случай че имате вярна стойка. Правилното дишане е изключително значимо, тъй като по този начин цялото тяло получава О2, който е необходим за възобновяване и вярно действие на клетките. 

 
3. Проблеми с кръвообращението
Правилното кръвообращение е значимо за общото здраве. Ако имате проблеми със стойката, в дълготраен проект ще се сблъскате с проблеми с циркулацията, измежду които високо кръвно налягане и разширени вени. Ако работите на стол, създайте си предписание на все час да ставате и да се раздвижвате, пък било то и за 1-2 минути . Докато сте седнали, обръщайте внимание на гърба и раменете, не кръстосвайте краката.

 
4. Умора
Когато стойката ви е неприятна, тялото безусловно се бори, с цел да се " изравни " по натурален и верен метод. Това напряга повече мускулите и предизвиква отмалялост и болежка в ставите. Понякога може да е изморително да стоите вярно. Тялото се съпротивлява и усещате болежка. Старайте се, когато седите, брадичката да е успоредна на пода , гърдите да са повдигнати, а раменете - отворени (лопатките би трябвало леко да " дърпат " назад). 

 
5. Неправилна позиция на главата
Шийните прешлени обезпечават подвижността и стабилността на главата и шията. Проблемите със стойката в тази област идват, в случай че главата се накланя постоянно напред за дълги интервали от време - както когато сте на телефона или мониторът не е вярно ситуиран на бюрото ви. Всяко отклоняване усилва натоварването. на главата може да докара до прищипване на нерви и замаяност .

 
6. Главоболия
Лошата стойка компроментира естествената кривина на гръбначния дирек. Стегнатите мускули на врата водят след себе си главоболието или инфектиране в региона на шията, което също предизвиква мигренозни положения.

 
7. Болка в челюстта
Лошата стойка може да докара до разстройство на темпоромандибуларната става - другояче казано: да аргументи болки в челюстта. Тъй като неприятната стойка пречи на вярната позиция на гръбначния дирек, може да се стигне до утежняване на захапката и болежка в двете стави , които свързват челюстта с черепа. В най-лошите случаи може да се стигне до болки в челюстта или затруднено дъвчене.

 Добави изложение

 
8. Проблеми с настроението
Лошата стойка постоянно се свързва с ниско самочувствие. От друга страна, когато стоите погрешно, това предизвиква напрежение в мускулите на шията и раменете, последвани от нервност и отмалялост . Едно проучване даже потвърждава, че хората, които се стараят да имат вярна стойка, са по-малко изтощени и се концентрират по-лесно.

 
9. Сексуална дисфункция
Продължителното стоене по погрешен метод въздейства на работата на пикочния мехур и половата функционалност. Когато, по-точно прегърбени в долната част на гърба, се стига до съкращаване и стягане на мускулите на тазовото дъно. Слабите мускули на тазовото дъно водят до инконтиненция (изпускане на урина) и въздействат отрицателно на половото показване и наслаждение.

 
10. Болки в раменете и гърба
Може би болки, с които всеки човек се е сблъсквал - тези в раменете и гърба. Независимо дали се прегърбвате, изхлузвате, седите изкривено и така нататък, първо ще усетите болките в раменете и гърба. Последиците в дълготраен проект могат да са даже по-сериозни от елементарна болежка и да се стигне до дискова херния.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР