Обръщам се към Вас с цялото си уважение и за

...
Обръщам се към Вас с цялото си уважение и за
Коментари Харесай

Живко Коцев: Решението ми е трудно, но напускам системата на МВР

" Обръщам се към Вас с цялото си почитание и с цел да предотвратя непотребни спекулации и внушения по отношение на мен и Министерството на вътрешните работи. През последните седмици мислих съществено дали да приключа професионалния си път в системата на Министерство на вътрешните работи. Направих равносметка на постигнатото, триумфите и несгодите. Прецених, че съм вложил задоволително сили и сила в работата в услуга на обществото ", изяснява в позицията си Коцев. 

" За мен върховенството на Закона, спазването на реда и разпоредбите са идея , която би трябвало да припознае всеки чиновник в правоохранителната система. Професионалната ми биография досега е обвързвана напълно с Министерство на вътрешните работи. В този смисъл решението ми е мъчно . В същото време е елементарно, тъй като напълно почива на вътрешното ми разбиране. Ще продължа реализацията си в друга сфера на публичния живот ", изяснява още Коцев. 

Той се обръща към чиновниците на Министерство на вътрешните работи с признателност.

" На хилядите почтени служители на реда, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни взаимна работа. Знам какъв брой е мъчно в комплицирана конюнктура да запазите мотивацията и силата си. Пожелавам Ви здраве, храброст и увереност. Поклон пред ежедневния Ви неотклонен труд! Нека триумфът постоянно съпътства всички сегашни и бъдещи чиновници на Министерство на вътрешните работи! "

Позицията на Коцев идва откакто тази заран изненадващо като основен секретар на Министерство на вътрешните работи. От ПП-ДБ разясниха, че това било в резултат на от вътрешния министър, който от своя страна отхвърли. 

Самият Кирил Петков разгласи пред публицисти, че офисът на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е бил претърсен. По думите на съпредседателя на Политическа партия сме очевидци на започването на една от най-мръсните акции , която България е имала.

" Реално бухалките се извадиха още веднъж. Във вчерашния ден - арести на висши длъжностни лица в " Митници ", без изясненост какво се случва, по какъв начин се случва, никой не излиза да каже нищо. Днес изчезва основният секретар, никой не знае къде е. Бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга вътре, че в първия миг не знаел какво се случва с основния секретар, а информацията, която имаме, е, че през вчерашния ден са претърсвали неговия офис ", заяви Петков. 

Живко Коцев пое поста през септември 2023 година на мястото на Петър Тодоров. До назначението му се стигна след седмици на напрежение сред президента Румен Радев и държавното управление на акад. Николай Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР