Оборотите на Булгаргаз са милиарди и някой иска да ги

...
Оборотите на Булгаргаз са милиарди и някой иска да ги
Коментари Харесай

Делян Добрев: Булгаргаз умишлено се атакува от правителството, за да може друг да поеме търговията с газа у нас

Оборотите на Булгаргаз са милиарди и някой желае да ги вземе месец откакто беше образувано държавното управление. Сега се приказва, че съзнателно някой бил изтървал клаузи от контракта, че съзнателно вдигал цената на газа. Всеки ден в България се случват рецесии и ние вместо да виждаме решения, виждаме едни нескопосани пояснения какво се случва.

Това разяснява пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

Моята догадка е, че новото държавно управление евентуално са извикали изпълнителния шеф на Булгаргаз и са поискали контракта за азерския газ. 8 години този контракт не изтече, а за късото време на държавното управление той се появи в медиите, уточни той.

Фактът, че държавното управление не може да се оправи с ръководството на страната, към този момент е явен за всички. Оправданията с това по какъв начин различен им пречи, не са съществени, добави той.

Ние ще питаме в енергийната комисия дали от азерска страна е изпратено писмо, в което се твърди, че приключването на клаузите на контракта нарушава ползите на азерската страна, т.е. има евентуална заплаха Булгаргаз да загуби контракта си. Ако това стане, този контракт ще го вземат тези, които желаят да вземат милиардите, частните ползи, които съществуват. Булгаргаз се нападна в последния месец тъкмо с  тази цел - да загуби водещото си място в България и да вземе някой различен да вземе търговията с газа у нас. Не желая да упреквам никого, има си служби и те би трябвало да намерят тези хора, не би трябвало да е комплицирано, уточни той.

Ние имаме информация от азерската страна, че са доста обезпокоени, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР