Оборотът в търговията на дребно през януяри 2022 година се

...
Оборотът в търговията на дребно през януяри 2022 година се
Коментари Харесай

Оборотът в търговията на дребно нараства с 11% за година

Оборотът в търговията на дребно през януяри 2022 година се усилва с 1% по отношение на предходния месец и с 11.1% по отношение на януари 2021 година. Това демонстрират предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт.

Месечни промени

През януари 2022 година се следи повишаване на оборота при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 2%) и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 0.5%).

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 3.2%).

Увеличение на оборота в търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриранo при търговията с битова техника, мебели и други артикули за бита (с 2.9%) и фармацевтични и медицински артикули (с 1.8%).

По-значително намаляване е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и информационна техника (с 2.5%) и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет (с 1.3%).

Годишни промени

През януари 2022 година в съпоставяне със същия месец на 2021 година се следи нарастване на оборота при всички огромни групи - търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни
материали бележи растеж от 17.2%, тази с нехранителни артикули (без търговията с автомобилни
горива и смазочни материали) се усилва с 14.8%, а оборотът при питателните артикули, напитките и тютюневите произведения пораства с 3.9%.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и
смазочни материали по-значителен растеж е регистриран при фармацевтичните и медицинските артикули (с 35.8%), поръчките по пощата, телефона или интернет (с 22.4%) и търговията на дребно с разнородни артикули (с 12.8%).

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР