Обновяването на банята е сериозно начинание, така че си струва

...
Обновяването на банята е сериозно начинание, така че си струва
Коментари Харесай

Ремонт на баня

Обновяването на банята е съществено начинание, тъй че си коства освен да освежите и модернизирате външния й тип, само че и да употребявате капацитета на тази стая, с цел да я извършите по-удобна и по-ефективна.

1. Съобразена аранжировка

Когато проектирате нова баня, вземамете поради най-новите трендове и модерните и настоящи цветове. Това е добър метод при подреждането на съвременна и функционална баня. Нека обаче не забравяме главното предписание – вършиме банята за вас самите, тъй че преди всичко би трябвало да ви харесва и да се чувствате добре в нея. Само тогава ще бъдете удовлетворени от резултата на ремонта.

Ето за какво, преди да решите какво съоръжение да купите, какви материали и цветове ще въведете, си задайте следните въпроси - какви са потребностите и навиците на членовете на семейството, кой избира вана и кой душ кабина, какъв брой умивалници ще има, отворени лавици, цялостни с козметика, или предпочитате шкафове? Модното дърво наподобява доста забавно, само че изисква поддръжка, тъй че в случай че търсим концепция за доста практична баня, класическите плочки за баня да вземем за пример ще свършат по-добра работа.

2. Плочките пасват добре

Керамичните плочки заемат огромни повърхности по стените и пода, тъй че техният цвят, шарка и текстура въздействат на атмосферата и стила на цялата стая. Светлите цветове се предлагат основно за дребни бани. Това обаче не значи, че стената би трябвало да е празна и „ скучна “. Достатъчно е да употребявате украшения, които ще създадат стената и пода по-привлекателени. И още веднъж си коства да напомним за преминаващите трендове - тъй че се спрете на модели, които са приятни и настоящи, само че няма да ви омръзнат след година - две. В огромна баня си коства да се употребява правилото на контраста - тъмни и светли повърхности, прилежащи една на друга. Мозаечните вложки ще основат извънредно ефектна украса. Това е добра концепция както за огромни, по този начин и за дребни бани.

Що се отнася до размерите, огромните плочки за баня (напр. 60 х 60 см) ще основат идентична, спокойна и затова оптически по-голяма низина от по-малките (30 х 30 см). Подходящото нареждане на плочките също въздейства върху пропорциите на стаята - правоъгълните плочки, сложени в банята, образно ще я разширят, а сложени по дължина - ще я създадат по-дълга.

3. Правилната светлина

По време на ремонта си коства да помислите за промяна на осветлението. Ако решите да заложите на прожектори на тавана и огледалото, както и странично осветяване като стенни лампи, дано се уверете, че те имат самостоятелни ключове. Благодарение на светлината можете да създадете вярната атмосфера в интериора.

4. Разделяне на зони

Частта за къпане, т.е. вана и / или кабината, би трябвало да бъдат отделени от частта с тоалетната и мивката за баня. Най-добре е да поставите преградна стена по време на санирането, била тя и ниска, която оптически ще отдели пространствата. Ако това не е допустимо, тогава цветовете и шарките на керамичните плочки могат да се употребяват за зониране. Фрагмент от стената, облицована с плочки в друг цвят или модел, ще помогне за оптичното основаване на разделяне в банята.

5. Място за пералня

Обновяването е и опция да скриете пералнята. В идеалния случай, в случай че можете да отделите мини перално помещение - хлътналост или свод, в която ще стои пералнята, а също по този начин ще има място за почистващи препарати, прахове и други Не забравяйте, че вградената пералня би трябвало да има почти 10 см свободно пространство откъм гърба и 2 см в профил. Електрическият контакт би трябвало да е близо, с цел да не се употребяват удължителни кабели.

6. Удобна вана

Големите, свободно стоящи вани са настояща наклонност в подреждането на банята. Ето за какво, в случай че размерът разрешава, си коства да си осигурите подобен разкош. Модели на такива вани придават на интериора доста грациозен тип. Те придават резултат на разкош и са идеални за съвременни бани.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР