Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май. Това съобщи

...
Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май. Това съобщи
Коментари Харесай

Обмислят отмяна на извънредното положение преди 13 май

Обмисляме унищожаване на изключителното състояние преди 13 май. Това заяви министър председателят Бойко Борисов при инспекцията на Автомагистрала „ Хемус “ сред Белокопитово и Буховци.

„ Възложил съм на юристите да помислят, желая по-рано да премахнем изключителното състояние. Да остане единствено закон, който да разрешава, да вземем за пример на здравния министър да задължава за маските, тъй като е потвърдено, че те оказват помощ. За банките - да могат заемите да продължат да се изплащат в периодите, които сме споделили “, съобщи Борисов.

„ Като кажеш изключително състояние, то все едно ни дава някакви изключителни пълномощия, а в действителност ние от какво до момента сме се възползвали като държавно управление? Да кажем – ще има КПП-та, ще носите маски. Реално в България  движението не е неразрешено и лимитирано в градовете. В другите страни е неразрешено да се излиза от у дома, а при нас може 50 пъти да излезеш през днешния ден. В другите страни има вечерен час, а в България няма. “, добави той.

По думите на премиера в случай че продължава понижаването на равнището на новите случаи на инфектирани, в понеделник или вторник с открит ред да се обмисли родители с деца да могат да минават от единия до другия завършек на парка без да има скупчване на хора.

Борисов добави, че изключителното състояние не се отразява на строителството на автомагистралата и че няма да има забавяния на заплащания към строителните компании.

„ Точно противоположното. Даже плащаме повече, с цел да могат, това са работни места, те имат фамилии. И оборотите вървят. Машините са на лизинг. Строителството е един от секторите, които изобщо не му е повлияло. Още повече, ние не сме го спирали както някои други страни – освен инфраструктурните планове, само че и строителството в обитаемоте места “, посочи той.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР