Облигации, обезпечени от приходите от криминалната дейност на най-влиятелната италианска

...
Облигации, обезпечени от приходите от криминалната дейност на най-влиятелната италианска
Коментари Харесай

Една от най-големите европейски банки инвестирала във фирми на мафията

Облигации, обезпечени от приходите от престъпната активност на най-влиятелната италианска мафия Ндрангета, са били закупени от една от най-големите европейски частни банки – „ Банка Дженерали “. Това оповестява „ Файненшъл Таймс “ след обзор на финансови и правни документи.

Облигациите са били закупени през инструмент, основан от женевската капиталова банка CFE. Консултантските услуги по транзакцията са били изпълнени от счетоводната група Ernst and Young (EY).

В дъното на схемата са компании, свързани с незаконните групи. Те са издавали облигации, посредством продажбата на които са се „ изпирали “ капитали, добити по противозаконен метод. От банката и от медиатора показаха за изданието, че досега не са били осведомени с нередностите.
Предложение: Общ европейски контролен орган да се бори с прането на пари Всеки жител на Европейски Съюз може да взе участие с мнение до Европейска комисия до 29 юли
Сред останалите вложители, попаднали в ситуацията на „ Дженерали “, са пенсионни и хедж фондове, които търсят екзотични други възможности с висока възвръщаемост на вложенията в интервал на рекордно ниски лихви. Едно от дълговите оферти съдържало активи, продавани от бежански лагер в Калабрия, който бил високомерен от проведена незаконна група, източваща еврофондове.

Ценни бумаги на стойност към 1 милиард евро, свързани с компании паравани на мафиотските кланове, са били продадени на вложители в интервала от 2015 година до 2019 година, съгласно участници във финансовите пазари.
Официално: В Италия са задържали българка, управлявала фиктивно компания на мафията Властите в Италия показват акцията против проведената престъпност като втората най-голяма в историята
Миналата година членове на мафиотската конструкция бяха арестувани в България по време на огромна интернационална интервенция. Една от версиите, по които се работи е, че групата е обвързвана с нашата страна посредством покупко-продажби за противозаконен трафик на отпадък.

Европол прави оценка приходите от активността на стотиците самостоятелни кланове на калабрийската мафия на 44 милиарда евро годишно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР