Облеклото за спане е много личен избор. Някои хора обичат

...
Облеклото за спане е много личен избор. Някои хора обичат
Коментари Харесай

Спането БЕЗ ДРЕХИ: За по-високо самочувствие и по-добро качество на съня

Облеклото за спане е доста персонален избор. Някои хора обичат да спят по пижама, други по долни дрехи, а трети не обичат нищо да е сред тялото им и мекотата на завивките. Спането без облекла може да не е привлекателно или практично за вас, само че може да е доста потребно.

Скорошни проучвания демонстрират, че повече от половината мъже и малко по-малко дами избират да спят без облекла. Остановено е, че тази процедура може да докара до повишение на самочувствието, по-ниски равнища на стрес, по-голяма фамилиарност с колегата и редица други психически и здравословни изгоди.

По-голямата част от интервюираните, които са избрали да спят без облекла са показали, че главната причина за това е, че им е доста комфортно. Другата част са декларирали, че това е доста релаксиращо и че спят по-добре.
   View this post on Instagram

 

Независимо дали към този момент спите без облекла, или мислите за това, ето какво би трябвало да знаете за изгодите, които този табиет може да донесе за качеството на съня и цялостното ви богатство.
Ще заспите по-бързо
Спането без облекла ще ви помогне да заспите по-бързо. Телесната ви температура естествено спада, когато сте сънливи и по време на сън. Като сваляте облеклата си, вие понижавате телесната си температура и мозъкът ви получава сигнал, че е време за сън.
Спането без облекла води до по-спокоен сън
След спане без облекла можете да се почувствате отпочинали, както не сте се чувствали отдавна. Процесът на изстудяване и намаление на телесната температура, който прави допустимо по-бързото и по-лесно заспиване, въздейства и на по-дълбок и спокоен сън.

Експертите показват, че облеклата могат да провокират прегряване, което нарушава съня. Ако постоянно ви е горещо и се потите през нощта, спането без облекла може да помогне на тялото ви да контролира температурата и да ви разреши да спите по-добре. 
Засилва интимността сред сътрудниците
Ако и двамата спите голи, това може да ускори интимността ви освен на физическо, само че и на прочувствено равнище. Когато се докосвате и прегръщате един различен по време на сън, контактът " кожа до кожа " подтиква отделянето на окситоцин.

Това е хормон, обвързван с доверието, близостта, обвързването, съпричастността и построяването на взаимоотношения. По-голямата непосредственост укрепва връзката и също по този начин понижава напрежението, което усъвършенства качеството на съня.
Спането без облекла покачва самочувствието
Ако имате проблеми със самочувствието, спането голи може да има позитивен резултат върху облика на тялото ви и да ви помогне със самоприемането. Когато се чувствате по-комфортно в тялото си, цялостното ви богатство и задоволеност от живота се усилват.
   View this post on Instagram

 Можете да свалите непотребните килограми
Ако се пробвате да свалите няколко непотребни кг, спането без облекла може даже да ви помогне за това. При изискване че комбинирате тази тактика с по-здравословни хранителни и спортни привички, несъмнено.

Ето по какъв начин работи това - тялото употребява два типа мазнини: бели, които складира, когато консумирате непотребни калории, и кафяви, които ви оказват помощ да изгаряте калории, създавайки топлота.

Изследванията демонстрират, че организмът създава два пъти повече кафява лой при мъжете, които спят на по-ниска температура, защото спането без облекла охлажда тялото. А с понижаването на телесната температура, бихте могли да изгорите 30 % повече калории.
Броят на сперматозоидите се усилва
Спането без облекла има удобен резултат върху плодовитостта или върху качеството на сперматозоидите. Тъй като обезпечава по-добра циркулация на въздуха в интимната област, като я поддържа суха и понижава вероятността от бактериални инфекции и раздразнение.

Постоянната топлота в региона на слабините е нездравословна за мъжете. По-високата температура може да повлияе на броя на сперматозоидите, тъй че когато премахнете спомагателния източник на отопление, като свалите облеклата си, качеството на спермата се покачва.

Ако се притеснявате за плодовитостта си и не ви харесва концепцията да изхвърлите бельото, изберете комфортни, необятни и тънки памучни боксерки за спане.
Спането без облекла не е за всеки
Въпреки че има доста преимущества, както и доста други потребни привички, спането без облекла не е за всеки и няма да се хареса на всеки. Неудобно е, в случай че постоянно ставате през нощта и можете да срещнете някой член на фамилията си. Не е и прелестно, в случай че имате сензитивна кожа.

Дрехите служат като защитна преграда и без тях може да сте по-изложени на алергени, които може да са в перилния препарат, употребен за пране на спалното долни дрехи.

Важно е да се вземе поради и хигиеничният фактор. Ако спите голи, ще би трябвало да сменяте спалното си долни дрехи по-често, почти на всеки три или четири дни. Също по този начин, в случай че обичате да спите без облекла, би било добре да си вземете душ директно преди лягане, с цел да влизате сред чаршафите постоянно свежи и чисти.

И не е належащо да спите голи всяка нощ, с цел да извлечете изгодите от тази процедура. Дори да спите голи единствено един път седмично, това може да има позитивен резултат върху вашата убеденост, полов живот, плодовитост, качество на съня и изцяло благоденствие.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР