Облаци и валежи на старта на новата седмица, сочи прогнозата

...
Облаци и валежи на старта на новата седмица, сочи прогнозата
Коментари Харесай

Облаци и валежи на старта на новата седмица

Облаци и превалявания на старта на новата седмица, сочи прогнозата на синоптиците.

Променливо беше времето през днешния ден, с валежи, само че най-вече слаби и краткотрайни, основно в Източна България. Максималните температури са от 17° в София до 22° в Русе и Свищов.

По-често облачно и с превалявания ще се задържи и през идващото денонощие, а на обособени места количествата ще са обилни. В Югоизточна България ще има и гръмотевични стихии.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще се намалят и ще са сред 13° и 18°, в София - към 14°, по-ниски по Черноморието - от 12° до 14°.

Облачно и с превалявания ще бъде времето и в планините. Границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1700 м надморска височина.

Ще духа сдържан вятър с посока от юг-югоизток. Максималните температури в курортите ще са от 3° на Алеко до 5° в Боровец.

И през идващите дни ще се задържи облачно с превалявания от дъжд, в планините над 1800 м - от сняг. В обособени региони ще се чакат обилни количества. Температурите ще остават без основна смяна, минималните - сред 5° и 10°, а оптималните - сред 13° и 18°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР