Облаци и мъгли ни носи на празника Свети Никола. Той

...
Облаци и мъгли ни носи на празника Свети Никола. Той
Коментари Харесай

Обрат във времето на Никулден. Кога идва снегът

Облаци и мъгли ни носи на празника Свети Никола. Той ще сбъсне поверието и ще довее и сняг.

Още в ранните часове на Никулден пристигна дъжд в западните региони. В хода на деня преваляванията ще обзет западната половина на страната и крайните южни области. Ще е прохладно със мощни пориви в Южна България, по цялото крайбрежие и северно от планинските скатове.

С югозападния вятър температурите ще се задържат с високи за сезона стойности. В топлата част на денонощието термометрите ще се двоумят сред 6-7 градуса на северозапад и 16-17 на изток.

В планините – облачно време с намалена видимост и превалявания в масивите на запад. Очаква се мощен вятър от югозапад. Температури в топлите часове – сред 2 градуса по високите елементи и към 7-8 в ниските планински масиви, съобщи Нова тв.

Обрат във времето ни носи Никулден. Над Балканите от северозапад нахлува леден въздух, а в това време в Средиземноморието се оформя следващ циклон. В резултат на това още през нощта след Никулден и във вторник дъждът в доста региони ще премине в сняг – първо в западните региони, по-късно към планините в централна България и на Североизток. Очаквана снежна завивка – сред 5 и 15 сантиметра, в обособени региони и в планините - повече.

В сряда още до обяд в западната половина на страната облаците ще се раздерат, до вечерта това ще се случи и на изток. Заради прекосяване на леден атмосферен фронт вятърът ще е леден от северозапад и ще задържи температурите денем ниски – в интервала от 2 до към 7-8 градуса.

След преваляванията в четвъртък съвсем на всички места в западна, централна и североизточна България се обрисува ясно време с негативни температури сутринта – в интервала от 0 до минус 6-минус 7 градуса. След къси мъгли в някои котловини, денят ще е относително безоблачен и бързо ще стартира стопляне, което ще обхване дните до края на седмицата. От петък до неделя обаче още веднъж ще има превалявания, които ще са най-вече от дъжд в равнините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР