Областта Бордо във Франция е родината на сорта на виното

...
Областта Бордо във Франция е родината на сорта на виното
Коментари Харесай

С какви храни и ястия да поднесем Мерло

Областта Бордо във Франция е родината на сорта на виното – Мерло. Там той е обичан допълващ сътрудник на Каберне Совиньон в производството на най-хубавите купажни виновност. В други райони обаче, като Канон-Фронсак, Померол и Сен Емилион, Мерлото е основният детайл, а Каберне Совиньон е допълващият вид.

Между двата сорта вино съществуват редица разлики – както при развъждането, по този начин и при потреблението. Мерлото се счита за „ по-тежко ” от Кабере Совиньон, защото избира по-тежки, по-дълбоки и влажни почви.

От друга страна е считано и за по-чувствено, защото е по-чувствително на мраз, и има по-тънка ципа. Това, от една страна, крие заплаха от гниене, само че от друга - му оказва помощ да узрее по-рано.

 Вино Мерло

Най-разпространените сортове виновност от Мерло са тъмночервени, плодови и обилни, с меки танини и интензивни плодови аромати. Те постоянно припомнят подправки и череши. По-меките танини във виновността от Мерло спомагат по-скоростното узряване на това вино, като в същото време му оставят опцията да отлежава също толкоз дълго, колкото и другите сортове.

Мерлото е публикувано из целия свят. У нас този вид участва във всеки винарки регион. Ароматът на младите виновност постоянно включва полъха на зряла череша и синя слива, а при виновността от някои райони се долавят и цветни аромати.

Най-типичните плодови аромати на виното от сорта Мерло са на къпина, малина, черна и алена боровинка, синя слива, череша и касис. В някои случаи се долавят ароматите на чай, мента, дафинов лист, кедър, какао, тютюн и ванилия.

 Сирене и Мерло

Най-подходящите храни, които се сервират при потреблението на това вино, са огромен набор от меса - говеждо, агнешко, телешко и свинско. От дивеча най-добре подхожда еленското месо, а от птиците - на патицата.

От друга страна, виното от сорта Мерло се комбинира извънредно добре с риба и най-много – със сьомга и риба звук.

Подходяща композиция с потреблението на вино от сорта Мерло, са добавки от същия вид - къпина, малина, боровинка, синя слива. Ястията пък е добре да съдържат в състава си розмарин, мащерка или мента.

Друга подобаваща тенденция, що се отнася до подобаващите храни и добавки, са зеленчуците, най-много лук, печен чесън, домати - пресни или сушени, патладжан и цвекло. От сирената пък превъзходен избор са камемберът, гаудата, чедърът и пармезанът.

Всякакви сосове и гарнитури, имащи в състава си диви гъби, бекон, горчица и изключително орехи, също биха били съвършен избор.

Като цяло, най-хубавата компания за Мерлото са приблизително тежките ястия. А с цел да се свърже по-успешно с ястието, то то би трябвало да се употребява в приготвяните сосове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР