Областният управител Здравко Димитров награди треньорите и капитаните на представителните

...
Областният управител Здравко Димитров награди треньорите и капитаните на представителните
Коментари Харесай

Здравко Димитров награди шампиони СНИМКИ

Областният шеф Здравко Димитров награди треньорите и капитаните на представителните тимове от региона, завоювали шампионски трофеи от XXIV Държавни игри на спортистите от дребните селища.

Г-н Димитров връчи плакети на тимовете по хандбал (юноши) с. Труд, тенис на маса (юноши) с. Поповица, баскетбол (девойки) гр. Перущица, баскетбол (юноши) с. Рогош. Почетни грамоти получиха и завоювалите трето място в класирането – волейболният тим (девойки) с. Тополово, както и завоювалите първо място в самостоятелното класиране по конен спорт – Ивон Христова с кон Голдън Харт и Милко Кочев от с. Царацово, който се състезава с коня Карино-Пълдин. Областният шеф награди с грамота и треньора на футболния тим на с. Брестник Атанас Чичков, който получи самопризнание като най-хубав треньор, а футболният тим беше отличен като най-перспективен. Президентът на хандбалния клуб на с. Труд – Александър Богданов получи грамота и плакет за принос в развиването на хандбала.

XXIV Държавни игри на спортистите от дребните селища се организираха от 4 до 22 юли в гр. Дългопол и с. Аспарухово.

„ Трябва да се гордеем с тези триумфи, тъй като тази година в прегледа на спортната младост участваха към 850 спортисти – юноши и девойки от цялата страна, състезаващи се в 9 типа спорт – баскетбол, лека атлетика, битка, хандбал, шах, тенис на маса, волейбол, конен спорт, футбол, а Пловдивска област още веднъж е измежду първите в комплексното класиране “, посочи регионалният шеф.

Здравко Димитров поздрави младите спортисти, като им пожела нови спортни триумфи и ги посъветва да не не помнят и учението. „ Като някогашен състезател и активист на спорта смятам, че има ли спортни триумфи на територията на Пловдивска област, ще ги има и в България, и на интернационалните спортни терени. Поздравявам Ви за триумфите с благопожелание да ги съхраните и утвърждавате, тъй като спортът учи на дисциплинираност и приемливост, които ни липсват в последните години “, съобщи в приветствието си регионалният шеф.

Треньорите и ръководителите на спортни клубове благодариха за вниманието, което господин Димитров обръща на достиженията на спортистите от дребните обитаеми места и с това потвърждава, че откровено милее за спортното бъдеще на нацията.

На срещата участваха основният началник и уредник на Държавните игри на спортистите от дребните селища – Стоян Караиванов и един от доайените на спортната публицистика – Илия Кисимов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР