Областният управител Здравко Димитров, който е бивш възпитаник на Спортното

...
Областният управител Здравко Димитров, който е бивш възпитаник на Спортното
Коментари Харесай

Здравко Димитров откри учебната година в Спортното СНИМКИ

Областният шеф Здравко Димитров, който е някогашен ученик на Спортното учебно заведение " Васил Левски " в Пловдив, участва на тържественото разкриване на образователната година в школото.

Той поздрави събралите се в двора на учебното заведение спортни очаквания и им заръча да натъртват на учебниците също по този начин усърдно, както и на спорта, тъй като спортът е до време, а знанията са за цялостен живот. Областният шеф приветства и шефове, учители, възпитатели и родители, които сполучливо си сътрудничат за реализиране на високите цели, които учебното заведение си е сложило.

По традиция откриването стартира с изнасяне на знамето на учебното заведение. След ритуала тържествения обред тирада държа директорката Ружка Генова. Последва трансформиралото се в традиция предаване на ключа на учебното заведение от 12-и на 5-и клас. На събитието участва и духовник, който отслужи молебен за здраве и триумф. След удрянето на първия за образователната година звънец всички възпитаници, водени от петокласниците, се насочиха към класните стаи.

„ Васил Левски “ е най-старото спортно учебно заведение в България. Първият звънец в школото проечава през далечната 1949 година и към този момент 70 години образователното заведение основава елитни спортисти, прославящи родния си град и България по света. Училището се гордее с 8 олимпийски, 49 международни, 47 европейски трофеи. Сред най-известните им носители са Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Петър Мерков, Мария Петрова, Асен Златев, Стоян Делчев, Севдалин Маринов, Николай Бухалов, Ваня Гешева, Наим Сюлейманоглу, Милен Добрев, Ива Пранджева, Цветана Пиронкова и доста други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР