Областният управител Здравко Димитров е домакин на третата среща на

...
Областният управител Здравко Димитров е домакин на третата среща на
Коментари Харесай

Китайци с интерес към летище Пловдив и каскадата на язовир Въча

Областният шеф Здравко Димитров е хазаин на третата среща на регионалните шефове по линия на Инициативата за съдействие сред страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1. Форумът се организира в грандхотел " Пловдив " под мотото " Пловдив- най-древният град по пътя на коприната ". На него участват представители от най-високо равнище от 7 китайски провинции, представитили на страните от ЦЕИ, 17 български регионални шефове, зам-министърът на външните работи Георги Георгиев, ректори на университети и дипломати.

Предстои основаването на логистичен хъб за електнонна тъговия в региона на Пловдив, съобщи Здравко Димитров при разкриване на срещата. Губернаторът уточни, че Пловдив е знак за сполучливо съдействие в границите на самодейността " " 16+1 ". Той приветства гостите с " добре пристигнали " в най-стария жив град в Европа. И посочи новите благоприятни условия за съдействие по време на Европейска столица на културата през 2019. Кметът Иван Тотев акцентира, че форумът не инцидентно се организира в Пловдив, където от 20 години, се развива най-сериозното икономическа групировка в България- Тракия икономическа зона и акцентира, че опциите за вложения в региона, изключително китайски, са огромни.

" България е образец за сполучлив мост сред Европа и Азия и следва построяването на още пет стопански зони, от които три в Южна България ", съобщи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. Надежди за активиране на връзките в границите на самодейността " 16+1 " изрази посланикът на Китай Н.П. Джан Хайджоу. Той акцентира, че конгресът на ръководещата партия в Китай ще сложи начало на отваряне на страната към интернационално съдействие. Китаистът Кръстьо Белев - шеф на посланичество " Българо-китайска асоциация за бизнес развиване " съобщи пред публицисти, че известна китайска самолетна компания демонстрира интерес към летище " Пловдив ".

Има деклариран интерес от страна на Китай и към водоснабдяването на Пловдив. Китай разполага с технологии, които биха разрешили да се реализира плана " Въча ". Международният конгрес е под егидата на регионалния шеф Здравко Димитров. " 16+1 " е самодейност на държавното управление на Китай за да насърчи съдействието сред Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ): Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Република Македония. Основните тематики, по които работят държавните управления на тези страни, са в региона на вложенията, превоза, финансите, науката, образованието и културата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР