Областният управител Стефан Мирев проведе работна среща с регионалния мениджър

...
Областният управител Стефан Мирев проведе работна среща с регионалния мениджър
Коментари Харесай

ЕВН отчита 9 млн. лв. инвестиции в областта

Областният шеф Стефан Мирев организира работна среща с районния управител на EVN за България Робърт Дик. В диалозите участваха Калина Трифонова – член на УС на EVN България и Костадин Величков- зам.-председател на УС на EVN България.

Над 9 млн. лева са направените вложения в региона за 2018 година Новите електропроводи приблизително напрежение са над 3 км., построени са 19 нови трафопоста и 26 км. нови електропроводи ниско напрежение. Вече съвсем изцяло е приключена подмяната на електромерите за отдалечено отчитане в Пазарджик, през идната година този развой ще бъде финализиран в Пещера и Белово. Подменени са амортизирани стълбове, на доста места въздушният транспорт е сменен с наземен, което подсигурява качествено електроснабдяване и по-малко повреди.

Електроразпределителното сдружение съобщи готовността си за работа при зимни условия. Проверени са всички уреди за незабавни поправки по мрежата. Осигурени са високопроходими вишки и елементи, които при повреди могат да зареждат цели обитаеми места. Изградени са просеки в региона на с. Фотиново, Батак и Пещера. През миналия зимен сезон, за първи път в региона на Велинград е употребен мобилен трафопост при отстраняването на по-продължителни повреди в ел. зареждането.

Освен в уреди, EVN България влага и в хора, увериха от управата на компанията. Фирмата поддържа дуалното обучение. Успешно си партнира с професионални учебни заведения от Смолян, Кърджали, Стара Загора, Бургас, Ямбол и Пловдив.

Областният шеф адмирира устойчивата политика на управлението на компанията във връзка с вложения, човешки запаси и дуално образование. Стефан Мирев сложи пред EVN казуса с ел. зареждането на вилните зони в района. Жителите на с. Ветрен дол сигнализираха за казуса регионалния шеф по време на изнесената му приемна в община Септември. Ръководството на сдружението се ангажира да извърши изследване на терените и ще чака притежателите на парцели във вилните зони да подават искане за присъединение, с цел да бъде построена вътрешна ел. мрежа според наредбите на Закон за устройство на територията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР