Областният управител Пламен Янев проведе консултации с политическите партии и

...
Областният управител Пламен Янев проведе консултации с политическите партии и
Коментари Харесай

Пламен Янев проведе консултации с партиите и коалициите за избор на РИК-Бургас. Какво решиха?

Областният шеф Пламен Янев организира съвещания с политическите партии и обединения за установяване състава на Районна изборна комисия-Бургас за осъществяване на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 година

Общият брой на състава на РИК-Бургас е 17 души , в т. ч. ръководител, зам.-председатели и секретар. Право на присъединяване в състава имат 5 членове от коалиция ГЕРБ-СДС, 4 членове от коалиция ПП-ДБ, 3 членове от партия Движение за права и свободи. Партия „ Възраждане “ и коалиция Българска социалистическа партия имат по 2 членове, а партия „ ИТН “ – 1 член.

За ръководител на РИК-Бургас бяха препоръчани Фани Семерджиева от коалиция ГЕРБ-СДС и Виолета Атанасова от партия „ Възраждане “. Коалиция ПП-ДБ излъчи Георги Михов за секретар на комисията, а партия Движение за права и свободи – Емине Иляз. За зам.-председатели на комисията бяха препоръчани доктор Маргарита Събева от партия „ ИТН “ и Любима Бургазлиева от Българска социалистическа партия.

След полемика не беше реализирано единодушие сред участниците както във връзка с избора на ръководител, по този начин и за заместник-председатели и секретар. В тази обстановка до 19 април Централна изборна комисия би трябвало да разпредели управителните позиции на РИК .

Пламен Янев привиква съвещания за установяване състава на РИК

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР