Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с представителна

...
Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с представителна
Коментари Харесай

Областният управител се срещна с представителна делегация от ФРГ във връзка с инвестиционни намерения за нов тип енергийни мощности във Видин

Областният шеф на Видин Огнян Асенов се срещна с представителна делегация от Федерална република Германия, която е на посещаване във Видин за определяне на контакти с представители на държавната и локална власт, както и евентуални сътрудници за осъществяване на опция за реализиране на инвестиция в енергиен план в град Видин.

На срещата участва и заместител регионалният шеф на Видин Шишман Чаушев, както и чиновници на управителни и експертни позиции в Областна администрация Видин.

Огнян Асенов показа пред немската делегация капацитетът за развиване на област Видин и провокациите пред локалните управляващи. Въпреки отрицателните социално-икономически индикатори на региона, регионалният шеф означи, че районът предлага подобаващи условия за вложения и разрастване на друг тип производства. Пазарът предлага свободни площи и терени в индустриалните зони, както и работна мощ, която след нужната подготовка би могла да взе участие в реализацията на капиталовите планове.

Представителите на немската делегация обясниха, че планът им е ориентиран към изследване на опциите за основаване на нов вид енергийни мощности и осъществяване на устойчива биоикономика в Дунавския район, част от който е и област Видин. Към сегашния миг работата на екипа, зает с плана, е във етапа на разбор и оценка на неговата изпълнимост.

Немската делегация се състои от единадесет души, представители на държавни институции, локална власт, научни институти, федерални съсловни организации и частни юридически лица. Програмата на делегацията, през днешния ден, планува и среща с управлението на  община Видин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР