Областният управител на Варна подаде оставка. Причината: ситуацията със заповедта

...
Областният управител на Варна подаде оставка. Причината: ситуацията със заповедта
Коментари Харесай

Областният управител на Варна Марио Смърков подаде оставка

Областният шеф на Варна подаде оставка. Причината: обстановката със заповедта за прекъсването на колите на Крайбрежната алея в морската столица.

По време на ръководството на четворната коалиция, новият регионален шеф на " Продължаваме промяната " Благомир Коцев спря придвижването на коли по Крайбрежната алея във Варна.

Днес още веднъж въпросът е на дневен ред, откакто регионалният шеф, назначен от Радев Марио Смърков, разгласи заповедтта на Коцев като несъстоятелна и обоснова решението си със  мнения от министерството районното развиване и ДНСК, че правата е улица. Въпросната заповед бе издадена преди година и се отнасяше за сектора от Рибарския плаж до Втора буна.

Днес стана ясно още, че в Министерския съвет постъпват заявки за овакантяване на регионални шефове и заместител регионални шефове от цялата страна. Акцията е невиждана и слага на тестване осъществяването на законовите отговорности на изпълнителната власт, пишат в прессъобщение от Министерския съвет.

Постъпилите заявки за овакантяване ще бъдат прегледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение по отношение на всяко едно от тях навреме, като до тогава всички регионални шефове и заместител регионални шефове са длъжни да извършват функционалностите си.

Марио Смърков е за повторно назначен за регионален шеф от държавното управление на президента Радев.

По всичко проличава, че в битката сред президента Румен Радев и новото държавно управление, още веднъж пленник е Крайбрежната алея във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР