Областният управител на София Иван Кючуков върна решенията на Столичния

...
Областният управител на София Иван Кючуков върна решенията на Столичния
Коментари Харесай

Областният управител върна решенията за преименуване на две места в София с украински названия

Областният шеф на София Иван Кючуков върна решенията на Столичния общински съвет, с които знамето на Украйна трябваше да бъде издигнато паралелно с българското на постройката на общината на ул. „ Московска “ 33, а две места в столицата трябваше да бъдат именувани в символ на взаимност с Украйна. Това оповестиха от Областна администрация област София.

" Съгласно пълномощията на регионалния шеф и стотиците сигнали на жители постъпили в Областна администрация на област София, и след осъществен обзор на законосъобразността се откри, че са позволени основни нарушавания на материалноправните разпореждания на законите, които водят до изцяло опорочаване на въпросните актове ", гласи информацията.

В претекстовете се показва още: " Във връзка обезпечаване спазването на правда на територията на региона и упражняването на надзор за правомерност на актовете и дейностите на органите на локално самоуправление и локална администрация, Областният шеф издаде заповеди, с които връща Решенията на Столичния общински съвет, за предоставяне на позволения за издигане знамето на Република Украйна на административната постройка на Столична община на ул. „ Московска “ No 33 до преустановяване на войната и назоваване озелененото пространство сред бул. „ Драган Цанков”, ул. „ Незабравка “ и ул. “Никола Мирчев”, регион „ Изгрев “, с името алея „ Героите на Украйна ", както и назоваване на безименно озеленено пространство сред бул. " Драган Цанков ", ул. „ Латинка “, ул. „ Константин Щъркелов “ и
ул. „ Фредерик Жолио Кюри “ с името площад „ Борис Немцов “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР