Областният управител на Перник инж. Емил Костадинов се срещна с

...
Областният управител на Перник инж. Емил Костадинов се срещна с
Коментари Харесай

Екоминистърът отиде в Перник, за да се срещне с областния управител и народен представител

Областният шеф на Перник инж. Емил Костадинов се срещна с министъра на околната среда и водите Емил Димитров и народния представител доктор Александър Александров по отношение на казуса с неналичието на топла вода в град Перник. И тримата са безапелационни, че топлофикационното сдружение би трябвало да подсигури вода и да постъпи отговорно към всички свои клиенти. Това осведомят от пресцентъра на регионалната администрация, оповестяват от dnesiutre.bg.



От там разясняват, че в границите на диалога екоминистърът е декларирал, че специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда са взели проби от реката, както си е по скица, с цел да се види дали не е рискова за здравето и живота на хората.

„ Водата идва от шломохранилишщето, на което е издадено наставление, само че то по никакъв метод не стопира ТЕЦ- Република да работи “, безапелационен е Димитров.

„ Топлофикационното сдружение може да работи на газ, което е най-добре за здравето на хората и да подсигурят подаването на топла вода. Може да работи и на въглища, казусът идва от това обаче, че би трябвало да намерят метод да транспортират сгурията. Докато не установим, че шламохранилището не заплашва живота на хората, няма по какъв начин да го пуснем “, уточни Димитров.

Министърът на околната среда и водите посочи, че ТЕЦ- Република е енергиен обект и е в ресора на Министерството на енергетиката. Той се обоснова, че като топлоелектрическа централа се подчинява на разпоредбите и наредбите на енергийното министерство.

От тази среща, на приблизително интелигентния перничанин не му излиза наяве какви са причините на Министерство на околната среда и водите да не позволи потреблението на шламохранилище „ 7-ми септември”. Дигата, която проби, бе възобновена и по мнението на проектанта на това оборудване, качеството на възобновяване е доста положително. Какво още би трябвало на Министерство на околната среда и водите, с цел да се увери, че ремонтът на дигата е изработен качествено и шламохранилището може да се употребява.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР